Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ένα μέσο που θα διευκολύνει τη ζωή των συμπολιτών μας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Το όχημα παρέδωσαν στο Δήμο Καβάλας ο υποψήφιος βουλευτής Σάββας Εμινίδης και εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ, οι οποίοι μάλιστα υποσχέθηκαν χορηγία και στον Σκακιστικό Όμιλο.

Άλλη μια συνέντευξη Τύπου, η πέμπτη αν θυμόμαστε καλά τον τελευταίο χρόνο, δόθηκε χθες από τον Δήμο Καβάλας και τον υποψήφιο βουλευτή Σάββα Εμινίδη, που αφορούσε το ειδικό όχημα μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Ευτυχώς αυτή την φορά είδαμε και το αυτοκίνητο, ενώ αναμένουμε στην επόμενη συνέντευξη Τύπου να το δούμε και να κυκλοφορεί (αν και προβλέπεται να αργήσει λόγω της γραφειοκρατίας)! Παρόντες από πλευράς του δήμου Καβάλας η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη και οι αντιδήμαρχοι Χριστόδουλος Μιχαλάκης και Θεοδώρα Βαβαλέσκου.

Πράγματι χθες το μεσημέρι με την παρουσία παραγόντων του ΟΠΑΠ, παραδόθηκε στον Δήμο Καβάλας το ειδικό όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού διαθέτει ράμπα με την οποία το αναπηρικό καροτσάκι θα μπορεί να μπαίνει μέσα σ’ αυτό. «Πρόκειται πραγματικά για ένα όχημα ανάγκης», τόνισε σε δηλώσεις τους ο κ. Εμινίδης: «Θα λύσει πραγματικά ανάγκες της καθημερινότητας ανθρώπων που έχουν κινητικά προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμο Καβάλας που από την πρώτη στιγμή δέχτηκε την πρότασή μου και συνεργαστήκαμε άψογα δείχνοντας πως με την συνεργασία των φορέων πολλά πετυχαίνονται».

Στην συνέχεια δηλώσεις έκανε η κ. Σπανδώνη. «Ο Δήμος Καβάλας αποδέχεται την δωρεά αυτή του ΟΠΑΠ, που συμπληρώνει την κοινωνική προσφορά του δήμου Καβάλας προς τα ΑΜΕΑ. Ευχαριστούμε και τον κ. Εμινίδη που από την αρχή στήριξε αυτή μας την προσπάθεια. Πραγματικά τα άτομα αυτά είχαν ανάγκη μια τέτοια χορηγία για να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ στην βόρεια Ελλάδα Στέφανος Ανθεμίδης, που αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τόνισε: «Είναι το 12ο παρόμοιο όχημα που ο ΟΠΑΠ έχει δώσει σε δήμους σε όλη την χώρα τα τελευταία 2 χρόνια ώστε να καλυφτεί ένα μέρος αναγκών. Επίσης την τελευταία 3ετία δόθηκαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ σε νοσήλια ασθενών. Βέβαια όσα και να δοθούν πάλι λίγα θα είναι για άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ο ΟΠΑΠ όταν μπορεί θα βρίσκεται συνέχεια αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες». Τέλος μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιώργος Καραλής. «Θα συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο όπως κάθε χρόνο όπου και όταν χρειαστεί. Εύχομαι το όχημα αυτό να λύσει πολλά από τα προβλήματα μετακίνησης των ΑΜΕΑ της Καβάλας”.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Μάκης Κρεμμύδας και ο γραμματέας Τάσος Βυζικίδης ευχαρίστησαν τον ΟΠΑΠ και τον δήμο γι’ αυτή τους την προσφορά. «Ελπίζουμε σε 1-2 χρόνια να έχουμε ακόμη ένα αυτοκίνητο για την βοήθειά μας. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου ΑΜΕΑ, το οποίο αγκάλιασε ο δήμος Καβάλας, στήριξε ο κ. Εμινίδης και υλοποίησε με χορηγία ο ΟΠΑΠ και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό» τόνισε ο κ. Κρεμμύδας.

Χορηγία στον Σκακιστικό Όμιλο


Ακόμη μια ευχάριστη είδηση έφεραν χθες οι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ και αφορούσε την διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά σκάκι που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Καβάλα. Έτσι ο ΟΠΑΠ θα ενισχύσει την προσπάθεια που κάνει ο Σκακιστικός Όμιλος με 10.000 ευρώ, όπως δήλωσαν σχετικά. Για τον λόγο αυτό παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ένωσης σκακιστικών σωματείων ΑΜΘ Βασίλης Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καβάλας Βασίλης Λιόγκας, που ευχαρίστησαν τον ΟΠΑΠ αλλά και τον κ. Εμινίδη για την βοήθεια που προσέφερε. «Αυτό το τουρνουά κινδύνευε να σταματήσει μετά από 20 χρόνια από έλλειψη χρηματοδότησης, τόνισε ο κ. Λιόγκας. Αυτή η οικονομική ένεση που έρχεται σε συνέχεια από την προχθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για άλλες 10.000 ευρώ, σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη. Ευελπιστούμε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες του ΟΠΑΠ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.