Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Σχολικοί υπολογιστές για… κλάματα στα λύκεια του Βόλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρονολογούνται πριν από το 2000.

Σε απηρχαιωμένους υπολογιστές κάνουν μάθημα οι περισσότεροι μαθητές Λυκείων του Βόλου , που ζητούν επιτακτικά την αντικατάστασή τους από τους αρμόδιους του Δήμου με Η/Υ νεώτερης γενιάς.

Οι περισσότεροι υπολογιστές χρονολογούνται εδώ και 12- 13 χρόνια και είναι ξεπερασμένοι ως προς τις ταχύτητες τους στο Διαδίκτυο, λέει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Γιάννης Κουρτίνας.

Τα περισσότερα Λύκεια πιέζουν, όπως λέει στον Ταχυδρόμο, για αναβάθμιση των Η/Υ στα σχολεία, ενώ ο ίδιος πολύ συχνά γίνεται αποδέκτης ανάλογων οχλήσεων και από τους μαθητές που του παραπονούνται ότι οι ταχύτητες που «τρέχουν» οι υπολογιστές στα σχολεία τους είναι ταχύτητες… χελώνας..

Ο κ. Κουρτίνας ενστερνίζεται ότι είναι απόλυτα λογικό το αίτημα των μαθητών των Λυκείων του Βόλου. Από την άλλη ωστόσο διαπιστώνει ότι για να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ενιαίου Δήμου Βόλου απαιτείται το, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο, ποσό των 100.000 ευρώ. Χρήματα που δεν είναι εύκολα διαθέσιμα κάτω από τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου σημειώνει τέλος ότι η αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι αναγκαία και για ένα ακόμη λόγο. Για να μην υπάρξουν, όπως σημειώνει, προβλήματα στη μετάδοση των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.