Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ομορφιά «δίνει» καλύτερους βαθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι επίδραση έχει η περιποιημένη εμφάνιση και η προσωπικότητα στη βαθμολογία
.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μαϊάμι των ΗΠΑ υπό την επίβλεψη του καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Μάικλ Φρεντς, η εμφάνιση και η προσωπικότητα των μαθητών επηρεάζουν την αντιμετώπιση που έχει από τους καθηγητές, κατ’επέκταση και τους βαθμούς του.

Η έρευνα αυτή ασχολήθηκε με την επίδραση που έχει η ομορφιά, η περιποιημένη εμφάνιση και η προσωπικότητα στη βαθμολογία των μαθητών και τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχει θετική συσχέτιση, και πιο συγκεκριμένα στα αγόρια μεγαλύτερο ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση, ενώ στα κορίτσια η προσωπικότητα.

Έτσι επιβεβαιώθηκε η πεποίθηση που υπήρχε ότι οι καθηγητές έχουν ένα βαθμό προκατάληψης υπέρ ή κατά ορισμένων μαθητών ανάλογα με την εξωτερική εμφάνιση και την προσωπικότητα τους.

Όπως είναι άλλωστε γνωστό, το ίδιο ισχύει και στον εργασιακό τομέα καθώς οικονομολόγοι είχαν ήδη διαπιστώσει πως η ελκυστική και προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση βοηθά τον εργαζόμενο με διάφορους τρόπους όπως το να βρει ευκολότερα δουλειά, να πάρει αύξηση στον μισθό του ή προαγωγή κλπ.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.