Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ευεργετικό το νερό την ώρα των εξετάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι «στεγνοί» πετυχαίνουν χαμηλότερους βαθμούς.

Πιο αποτελεσματικοί φαίνεται πως είναι οι υποψήφιοι εξετάσεων που κατά την ώρα των διαγωνισμάτων καταναλώνουν νερό σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν από κοινού τα πανεπιστήμια Ιστ Λόντον και Ουέστμινστερ, οι διαγωνιζόμενοι που καταναλώνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που διαγωνίζονται «στεγνοί» περίπου 5% κατά μέσον όρο.

Συνήθως οι φοιτητές μεγαλύτερου έτους προσέρχονται στις εξετάσεις με ένα μπουκαλάκι νερό σε σχέση με τους πρωτοετείς που δεν έχουν τέτοια συνήθεια.

Στην έρευνα μπήκαν στο μικροσκόπιο 447 φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Ιστ Λόντον. Οι 71 από αυτούς φοιτούσαν στο προπαρασκευαστικό έτος, οι 225 στο πρώτο και οι 151 στο δεύτερο.

Μόλις το 25% από αυτούς προσήλθε στις εξετάσεις με νερό (31% στους δευτεροετείς φοιτητές και 21% στους πρωτοετείς και στους φοιτητές του προπαρασκευαστικού). Από τους τελευταίους, αυτοί που έπιναν νερό την ώρα των εξετάσεων πέτυχαν κατά 10% μεγαλύτερους βαθμούς. Η βελτίωση ήταν της τάξης του 5% για τους «πότες» πρωτοετείς και 2% για τους φοιτητές του προπαρασκευαστικού έτους.

Η κατανάλωση νερού ενυδατώνει τον οργανισμό και βελτιώνει τις πνευματικές επιδόσεις, ενώ είναι πιθανό να επιδρά και ψυχολογικά στη λειτουργία της σκέψης. Ρίχνει επίσης τα επίπεδα του στρες, το οποίο, εμποδίζει την καθαρή λετιουργία του μυαλού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.