Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Βρείτε δουλειά στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανοιχτή πρόσκληση από τη «διάδοχο» της Μέρκελ.

Ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας έχει η Γερμανία και η αρμόδια υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν- η οποία θεωρείται διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ- απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες, Πορτογάλους και Ισπανούς να αναζητήσουν δουλειά εκεί.

Η Γερμανίδα υπουργός κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της EURES για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την απασχόληση στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως προσφέρονται 11.203 θέσεις εργασίας που αφορούν πολλές διαφορετικές ειδικότητες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα νέα».

Μεγάλη ζήτηση έχουν οι πωλητές και οι υπάλληλοι παροχής υπηρεσιών αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες (όπως χείριστες βαγονέτου ανυψώσεως, οδηγοί λεωφορείων ή φορτηγών, μονταδόροι ηλεκτρονικών συσκευών, τορναδόροι, συναρμολογητές αυτοκινήτων, τεχνίτες επίπλων, μεταλλουργοί).

Προσφέρεται επίσης δουλειά σε ανθρώπους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου για να καλυφθούν θέσεις όπως ταμίες, υπάλληλοι τηλεφωνικού κέντρου, καμαριέρες, καθαρίστριες.

Αν Έλληνες, Πορτογάλοι και Ισπανοί αποφασίσουν να ξενιτευτούν στη Γερμανία, η κίνηση θα έχει διπλό όφελος εκτίμησε η Γερμανίδα υπουργός, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle. Αφενός οι άνεργοι της ευρωζώνης θα βρουν δουλειά αφετέρου η Γερμανία θα βρει προσωπικό για να συνεχίσει την παραγωγή της.

Ζήτησε μάλιστα από τους Γερμανούς επιχειρηματίες να ψάξουν να βρουν εργαζόμενους από την Ελλάδα ή την Ισπανία.

Ποια είναι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊνεν

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες. Είναι απόγονος βαρόνου και η... σκούφια της «κρατάει» από πολιτικό τζάκι. Την αποκαλούν «σούπερ μαμά» και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, η 54χρονη υπουργός Εργασίας που καλεί της... γης τους κολασμένους να βρουν τον παράδεισό τους στη Γερμανία είναι εξαιρετικά δημοφιλής κυρίως εξαιτίας της παρουσίας της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων.

Ήξερε το... αντικείμενο άλλωστε: είναι μαμά επτά παιδιών και πρώην νοικοκυρά. Γι’ αυτό την αποκαλούν και super mutti δηλαδήγ σούπερ μαμά. Κατά την παρουσία της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων προώθησε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των εργαζόμενων γονιών.

Μέντορας της είναι η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η Ούρσουλα είδε... μπροστά και από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, άρχισε να παίρνει τις αποστάσεις της. Είναι αντιπρόεδρος του CDU, όπου εκλέχθηκε με ποσοστό 85%. Η διάδοχος της Μέρκελ έχει βρεθεί, υποστηρίζουν πολλοί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.