Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μείωσε το ενοίκιό του μέσω της δικαστικής οδού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εφετείο διακαίωσε μισθωτή δημοτικού χώρου.

Δικαιώθηκε από το Εφετείο Αιγαίου, μισθωτής δημοτικού χώρου στο κεντρικό δημαρχείο της Σύρου, ο οποίος προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια εξαιτίας της αναπροσαρμογής του μισθώματος από το Δήμο.

Πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος μισθώνει το χώρο στο δημαρχιακό μέγαρο και λειτουργεί ως κυλικείο με μηνιαίο μίσθωμα 950 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως κατά 2% επί του ισχύοντας τιμαρίθμου . Κατά την άσκηση της αγωγής από τον μισθωτή, το μίσθωμα είχε ανέλθει στα 993,70 ευρώ και με τις υπέρ τρίτων κρατήσεις σε 1029,47 ευρώ, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Άσκησε αγωγή επί της αναπροσαρμογής του μισθώματος, η απόφαση εκδικάσθηκε στο Πρωτοδικείου Σύρου και μετά από εφέσεις που άσκησαν τόσο ο μισθωτής, όσο και ο Δήμος, η υπόθεση πήγε στο Εφετείο Αιγαίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου (22/2012) ήταν να πέσει το μίσθωμα στα 700 ευρώ το μήνα, ωστόσο η ετήσια αναπροσαρμογή του ορίσθηκε στο 75% επί του ισχύοντος τιμαρίθμου. Η απόφαση είναι τελεσίδικη, ενώ ο Δήμος δεν κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, μετά από σχετική απόφαση (αρ. 47) της Οικονομικής Επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.