Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σε ετοιμότητα οι εθελοντές για την προστασία του Σέιχ Σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καμπάνια ενημέρωσης για να ενισχυθεί ο αριθμός τους.

Σε «φύλακα άγγελο» του Σέιχ Σου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το περιαστικό δάσος κινδυνεύει από τις πυρκαγιές, θα μετατραπούν και φέτος οι εθελοντές, οι οποίοι θα κάνουν βάρδιες σε 24ωρη βάση.

Στη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων δόθηκε έμφαση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

«Σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο και τη γενικότερη αδιαφορία ξεχωρίζει ο εθελοντής, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφέρει για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον», δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος.

Μάλιστα στην προσπάθεια να ενισχυθεί ο αριθμός των εθελοντών θα γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης, ενώ αναμένονται τα κονδύλια της ΣΑΤΑ για την αντιπυρική προστασία των δασικών εκτάσεων και την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων.

Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη για ετοιμότητα από 1ης Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, ώστε να μην κινδυνέψουν οι πνεύμονες πρασίνου της πόλης. Οι αρμόδιοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από το πώς αντιμετωπίστηκαν οι περσινές πυρκαγιές στο Σέιχ Σου, αφού οι φωτιές έσβησαν άμεσα και δεν υπήρξαν μεγάλες απώλειες.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως το δασαρχείο Θεσσαλονίκης, Συγκρότημα Στρατηγικών Μεταφορών, Λιμεναρχείο, Αστυνομική Διεύθυνση, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.