Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Κινητή μονάδα μαστογραφίας «ταξιδεύει» στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου θα βρίσκεται στον Μυλοπόταμο.

Με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στις γυναίκες, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται από σήμερα έως και την Παρασκευή 6 Απριλίου στο Δήμο Μυλοποτάμου.

Η Κινητή Μονάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί 17 έως 20 μαστογραφίες ημερησίως έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τομέα πρόληψης σε όλη την Κρήτη, αφού ταξιδεύει από χωριό σε χωριό από τη μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει καταρτιστεί, τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί στους Δήμους Ανωγείων και Ρεθύμνου.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης έχει εντάξει στις υπηρεσίες της και τον προγραμματισμό της και την Κάρπαθο, προκειμένου να εξετάζονται οι γυναίκες του ακριτικού νησιού. Περιφέρεια και δήμοι επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα, την αναγκαιότητα της Κινητής Μονάδας, ενώ όλοι συμφωνούν για την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε αφενός να υποστηριχθεί η παρουσία της σε αστικά κέντρα και χωριά και αφετέρου να συνεχίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση του ρόλου και του προγράμματός της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.