Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο βελονισμός μετριάζει το πόνο των αντικαρκινικών φαρμάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαπιστώθηκε αύξηση κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια των ασθενών.

Όπλο κατά των παρενεργειών των αντικαρκινικών φαρμάκων, ειδικά του πόνου στα πόδια, φαίνεται να είναι ο βελονισμός. Μικρής κλίμακας έρευνα έδειξε ότι οι ασθενείς που έκαναν βελονισμό ανέφεραν υποχώρηση του πόνου που τους προκαλούσαν τα φάρμακα, ενώ με ειδικές μετρήσεις διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκαν και τα νευρικά σήματα στα πόδια τους, γεγονός που δείχνει ένα βαθμό αποκατάστασης.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Acupuncture in Medicine», πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες από το Αμβούργο της Γερμανίας σε ασθενείς που ακολουθούσαν θεραπεία με μια ευρεία γκάμα αντικαρκινικών φαρμάκων.

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν εκδηλώσει μια από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, την περιφερική νευροπάθεια, η οποία προκαλεί βλάβες στα νεύρα στις πατούσες και στις γάμπες, με αποτέλεσμα δυσκολία στη βάδιση.

Έξι από τους ασθενείς υποβλήθηκαν σε δέκα συνεδρίες βελονισμού σε διάρκεια τριών μηνών και οι μετρήσεις από αυτούς συγκρίθηκαν με εκείνες από πέντε ασθενείς που δεν είχαν κάνει βελονισμό.

Η κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, υπάρχουν στοιχεία ότι αυξήθηκε μετά τον βελονισμό, ωστόσο συμπληρώνουν ότι για να επιβεβαιωθεί αυτή η παρατήρησή τους θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.