Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Που αλλού σταθμεύουν κάδους σε χώρο ΑΜΕΑ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
parkamea 

Προς τη δημοτική αρχή Κορινθίων:
Αν προσέξετε την παραπάνω φωτογραφία θα δείτε ένα παράδοξο που μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Θα δείτε ένα σήμα του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας που να αναγράφει ότι ο χώρος αυτός ανήκει αποκλειστικά σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα για να σταθμεύουν. Το σημείο της φωτογραφίας είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμο πιστεύω καθώς είναι στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο, έξω από το δημοτικό σχολείο.



Για να σας υπευνθυμίσω τι ορίζει ο ΚΟΚ για το σήμα αυτό:

(Ρ - 71): Χώρος στάθμευσης αποκλειστικά για οχήματα Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), ύστερα από ειδική άδεια.

Οι υπεύθυνοι που τοποθέτησαν τον κάδο απορριμμάτων στο σημείο αυτό:
  • Πρώτον παρακάμπτουν τους κανόνες της τροχαίας που ισχύουν πανελλαδικά και δεν εξαιρούν την τοπική αυτοδιοίκηση!
  • Δεύτερον προβάλουν μία παντελή αδιαφορία για τα άτομα με αναπηρία σε αμαξίδια στα οποία δικαιωματικά ανήκει η θέση αυτή. Πόσο μάλλον όταν μία τέτοια θέση βρίσκεται έξω από σχολείο!
Μπορεί η δικαιολογία να είναι απλά ότι ο κάδος καταλαμβάνει μόλις 1+ μέτρο πλάτος και μένει χώρος για να σταθμεύσει ένα αμάξι. Το ζήτημα όμως είναι νομοτελειακό όσο και ανθρωπιστικό. Αυτού του είδους οι καταπατήσεις δικαιωμάτων διαμορφώνουν μία νοσηρή εικόνα της καθημερινής ζωής στην πόλη της Κορίνθου, τόσο για τους απλούς θεατές, αλλά πολύ περισσότερο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.