Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Στο πλευρό των απόρων ο δήμος Πατρέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φαγητό, ρούχα, στέγαση σε όσους το έχουν ανάγκη.

Πρωτοβουλίες για την στήριξη ανθρώπων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα αναλαμβάνει ο δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Δημαρά σε 950 ανέρχονται οι οικογένειες που έχουν επωφεληθεί από την τράπεζα τροφίμων

«Συμπολίτες που πριν από δύο χρόνια ήταν χορηγοί των κοινωνικών δομών του δήμου, σήμερα έρχονται και ζητούν βοήθεια για στοιχειώδη καθημερινά προβλήματα, όπως η σίτιση, η υγεία, η στέγαση κλπ» είπε ο κ. Δημαράς. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι πληθαίνουν τα αιτήματα για κάλυψη ενοικίων, πληρωμή λογαριασμών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.

Εκτός από την τράπεζα τροφίμων, λειτουργεί η δημοτική ιματιοθήκη και, όπως εκτιμάται, μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από 1.000 οικογένειες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ρούχα κάθε τέσσερις μήνες. Σε λίγες ημέρες ξεκινά επίσης η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο, με στόχο την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, προγραμματίζονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με εθελοντές γιατρούς, ενώ ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, η λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού παιδιατρείου.

Εξασφαλίστηκε επίσης στέγαση σε ξενοδοχείο και σίτιση σε κακοποιημένες γυναίκες και σε μέλη οικογενειών που έχουν μείνει άστεγα, καθώς και νομική στήριξη όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Με τη βοήθεια των σχολικών επιτροπών ο δήμος υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης, με πρωινό κολατσιό, 750 μαθητών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Σε λίγο καιρό πρόκειται να ξεκινήσει κοινωνικό φροντιστήριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εθελοντές φοιτητές, εθελοντές μονίμους και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, για την παροχή εθελοντικής υποστήριξης μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα θα γίνονται δωρεάν ξενόγλωσσα φροντιστήρια σε 110 παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.