Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το παγωτό γίνεται εξάρτηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου του Όρεγκον.

Εθιστικό όσο και η κοκαΐνη φαίνεται να είναι το παγωτό! Νέα έρευνα έδειξε ότι μετά την κατανάλωση αυτού του δροσερού γλυκού ο εγκέφαλος θέλει περισσότερο, μια αντίδραση που παρατηρείται και κατά τη λήψη ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition», όσοι καταναλώνουν παγωτό συχνά χρειάζονται όλο και περισσότερο για να νιώσουν την «ηδονή» της πρώτης φοράς.

Σύμφωνα με τη δρ Κάιλ Μπέργκερ, του Ινστιτούτου Έρευνας του Ορεγκον, η συχνή κατανάλωση φαγητού που είναι πλούσιο σε λιπαρά και ζάχαρη φαίνεται να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται σε αυτό, αφού με κάθε κατανάλωση μειώνεται η ένταση του μηνύματος επιβράβευσης που φτάνει στον εγκέφαλο. Τα συμπεράσματα προέκυψαν από την παρακολούθηση 150 εφήβων, ηλικίας 14 έως 16 ετών. Τους ζητήθηκε πριν απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις για τις διατροφικές τους συνήθειες και τις λιγούρες τους να καταναλώσουν μιλκσέικ σοκολάτας.

Στη συνέχεια, ενώ τους γινόταν επίδειξη φωτογραφιών από απολαυστικά γλυκά και ροφήματα, καταγραφόταν με ειδικά μηχανήματα η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους. Προέκυψε ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήθελαν γλυκό, αλλά αυτοί που κατανάλωσαν το περισσότερο, το απολάμβαναν όλο και λιγότερο και έπρεπε να ισοφαρίσουν τη μείωση της ευχαρίστησης με κατανάλωση ακόμα μεγαλύτερης ποσότητας.


Πηγή: https://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.