Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τα πιο συνηθισμένα λάθη για τις αλλεργίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι πρέπει να γνωρίζετε ενόψει της άνοιξης…

Η άνοιξη πλησιάζει και σιγά σιγά κάνει την εμφάνιση του ο ήλιος και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Η άνοιξη παρά τα θετικά της όπως η θερμοκρασία και η άνθηση των φυτών, είναι μια περίοδος που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αλλεργίες συνήθως από την γύρη.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα είναι το φτέρνισμα και το συνάχι. Υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι όσον αφορά τις αλλεργίες, οι οποίοι δεν ισχύουν.

Για να δούμε λοιπόν τα λάθη αυτά…
Πολλοί πιστεύουν ότι με το σπιτικό μέλι το ανοσοποιητικό σύστημα αντιστέκεται στη γύρη. Αυτό δεν ισχύει καθώς η γύρη που υπάρχει στο μέλι δεν είναι η ίδια με εκείνη που προκαλεί τις αλλεργίες.



Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα λουλούδια προκαλούν αλλεργίες. Η γύρη που βρίσκεται στα λουλούδια κολλάει πάνω τους και μεταφέρεται από τις μέλισσες. Ο μόνος τρόπος για να προκληθεί αλλεργία είναι να φέρετε τα λουλούδια πάρα πολύ κοντά στο πρόσωπο σας.



Λέγεται ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε φάρμακα μέχρι να εμφανίσουμε συμπτώματα. Η έρευνα έχει δείξει όμως ότι είναι καλή ιδέα να παίρνετε αντιισταμινικά και σταγόνες για τα μάτια όταν νιώθετε ότι υπάρχει πολλή γύρη γύρω σας.



Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι επειδή δεν είχαν αλλεργίες στην παιδική τους ηλικία, δεν θα αντιμετωπίσουν αργότερα στη ζωή τους. Αυτό δεν ισχύει. Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, χρησιμοποιήστε ένα σύστημα ρινικών πλύσεων και αν δείτε ότι σας ανακουφίζει τότε έχετε ευαισθησία στη γύρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.