Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες και αποθήκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Οι έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε η διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία προέβλεπε πως αποτελούν τεκμήριο τα πατάρια, οι σοφίτες και οι αποθήκες, που νομιμοποιήθηκαν με τη γνωστή ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην απόσυρσή της.

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών και Ανάπτυξης της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, θα προτείνει την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, «γιατί τίθεται θέμα αναξιοπιστίας του κράτους, παρά το γεγονός ότι είναι σωστό να αποτελούν τεκμήρια τα ακίνητα», όπως δήλωσε πριν από λίγο στο MEGA.

Όσο για το αν θα υπάρξει κάποιο ισοδύναμο μέτρο, εκτιμάται ότι τα έσοδα, που θα χαθούν, θα καλυφθούν από το όφελος, το οποίο θα προκύψει από τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στα καύσιμα (μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνονται στο ίδιο νομοσχέδιο).

Άλλωστε, στην Καραγιώργη Σερβίας εκτιμούν ότι με τους ενιαίους φόρους προςγια τις μεταβιβάσεις και την ιδιοκτησία, που θα προκύψει από τις αλλαγές στη συνολική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, δεν θα υπάρξει ανάγκη για τέτοιου είδους μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη προκάλεσε αντιδράσεις, γιατί - όταν είχε ανακοινωθεί η ρύθμιση για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα - είχε υπάρξει η δέσμευση πως οι χώροι αυτοί δεν θα αποτελούν τεκμήριο και δεν θα προκαλούν καμία επιβάρυνση.

Όσο για το αν έχει ενημερωθεί η τρόικα, ο κύριος Οικονόμου δήλωσε ότι αυτό δεν έχει γίνει, προσθέτοντας πως προχωρά στην απόσυρση για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση δεν ρωτάει για όλα την τρόικα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.