Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σε λειτουργία το ιατρείο του ΟΚΑΝΑ στην Καβάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στις 20 μέρες ο χρόνος αναμονής σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας.

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του ιατρείου του ΟΚΑΝΑ στον ισόγειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Πρόκειται για το πρώτο ιατρείο που λειτουργεί σε περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας μετά τα νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Το ιατρείο του ΟΚΑΝΑ θα εξυπηρετήσει τους πρώην χρήστες που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης με τη παροχή υποκατάστατων και διαμένουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τα οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από τα ιατρεία του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ικανοποιημένος από τη δημιουργία συνολικά δεκαεπτά κέντρων απεξάρτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, που επισκέφτηκε το χώρο απεξάρτησης.

Υπογράμμισε ότι μέσα από τα ιατρεία του ΟΚΑΝΑ δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να σκεφτεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τα επόμενα βήματα που θα κάνει για να εγκαταλείψει τον κόσμο των ναρκωτικών και να κάνει ένα καινούργιο βήμα στη ζωή του.

«Νιώθω πραγματικά» σημείωσε ο υφυπουργός, «πως η πολιτεία γίνεται επιτέλους χρήσιμη και βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που τους αντικρίζουμε να περιπλανώνται στους δρόμους σαν ράκη τα οποία δεν είχαν καμία ελπίδα στη ζωή τους».

Ο κ. Τιμοσίδης συμπλήρωσε ότι με τη λειτουργία του ιατρείου του ΟΚΑΝΑ στην Καβάλα μαζί με αυτά της Θεσσαλονίκης, ο χρόνος αναμονής για ένα νέο που θέλει να ξεπεράσει την εξάρτησή του έχει φθάσει τις είκοσι μέρες από τα τρία χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα για όλους τους χρήστες που ζουν στη βόρεια Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.