Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον τουρισμό στην Κέρκυρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αφορά παράκτιους και παραδοσιακοί οικισμοί, βιότοπους και αρχαιολογικούς χώρους
.
«Κέρκυρα Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός», είναι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον τουρισμό ύψους 45εκ. ευρώ που υπέγραψε για την Κέρκυρα ο Υπουργός Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .

Το Σύστημα Διοίκησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Κέρκυρα Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός», είχε σχεδιάσει και προτείνει η βουλευτής Α. Γκερέκου και έχει, διάρκεια 5 έτη (2012-2016). Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κέρκυρας, ο Δήμος Παξών, ενώ σε συγκεκριμένες δράσεις μπορούν να συμμετάσχουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς και σωματεία.

Η κύρια ζώνη παρέμβασης του προγράμματος, είναι οι παράκτιοι και παραδοσιακοί οικισμοί, οι βιότοποι καθώς και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία. Οι βασικοί άξονες δράσεων αφορούν την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος καθώς και τη διασύνδεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με τον τουρισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.