Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνονται οι παράνομες αμβλώσεις παγκοσμίως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αφρική και Νότια Αμερική έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Το ποσοστό των αμβλώσεων που γίνονται παράνομα στον κόσμο συνεχώς αυξάνεται σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ινστιτούτου Γκουτμάχερ.

Το ποσοστό των «μη ιατρικών» αμβλώσεων σε όλον τον κόσμο από 44% το 1995 και 47% το 2003, έφτασε στο 49% το 2008.

Την ίδια στιγμή, το παγκόσμιο ποσοστό αμβλώσεων, το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με τον αριθμό των αμβλώσεων ανά 1.000 γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, μειώθηκε από 35 στις 1.000 το 1995 σε 28 το 2008.

Οι μη ιατρικές αμβλώσεις προκάλεσαν το θάνατο 220 γυναικών σε 100.000 επεμβάσεις το 2008. «Οι θάνατοι αυτοί καταγράφονται σχεδόν αποκλειστικά στις αναπτυσσόμενες χώρες», σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου που έχει έδρα τις ΗΠΑ και ειδικεύεται σε θέματα αναπαραγωγής και σεξουαλικότητας.

Ετησίως περίπου 8,5 εκατομμύρια γυναίκες σε αναπτυσσόμενες περιοχές υποφέρουν από τις επιπτώσεις των αμβλώσεων και τρία εκατομμύρια από αυτές δεν λαμβάνουν την παραμικρή ιατρική φροντίδα.

Οι νομοθεσίες για τις αμβλώσεις δε βοηθούν στη μείωση του αριθμού τους, το αντίθετο μάλιστα, αποκαλύπτει η μελέτη. Η Αφρική και η Νότια Αμερική που θεωρούνται ως οι πιο «αυστηρές», είναι οι περιοχές εκείνες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αμβλώσεων. Ποσοστό 95 ως 97% των αμβλώσεων στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική δεν είναι ασφαλείς, επισημαίνεται στη μελέτη.

Με τον όρο μη ασφαλής άμβλωση οι επιστήμονες εννοούν τη διαδικασία διακοπής της εγκυμοσύνης που πραγματοποιείται από κάποιον που δεν έχει τα αναγκαία προσόντα ή σε ένα περιβάλλον που δεν πληροί τις απαραίτητες ιατρικές προϋποθέσεις ή και τα δύο.

Αντίθετα, στην δυτική Ευρώπη όπου οι αμβλώσεις είναι γενικά νόμιμες, το ποσοστό τους είναι 12 στις 1000. Όμως η μελέτη φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες διαφοροποιήσεις στις περιοχές της Ευρώπης: στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη η αναλογία αμβλώσεων-εγκυμοσύνης είναι μικρή (12 και 17 στις 1.000) ενώ στην ανατολική Ευρώπη είναι σχεδόν τετραπλάσια (43 στις 1.000).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.