Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συχνότερα από τους άντρες πηγαίνουν στο γιατρό οι γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρόκειται για το φύλο που ασθενεί περισσότερο.

Η κοινή αντίληψη ότι οι γυναίκες επισκέπτονται πιο εύκολα το γιατρό ενώ οι άντρες σέρνουν συνήθως τα πόδια τους όταν αρρωσταίνουν και με το ζόρι πηγαίνουν σε αυτόν, αποδεικνύεται και με έρευνα που έγινε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον δημόσιο οργανισμό υγείας της Βαρκελώνης με επικεφαλής τον Davide Malmusi, οι γυναίκες αρρωσταίνουν πιο συχνά από τους άντρες κι ότι εμφανίζουν υψηλότερο ποσοστό χρόνιων ασθενειών.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από την εθνική έρευνα της Ισπανίας που έγινε το 2006 και η οποία περιελάμβανε συνεντεύξεις με 29.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι αξιολογούσαν με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση της υγείας τους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές το 38.8% των γυναικών είχαν δηλώσει ότι η κατάσταση της υγείας τους ήταν ασθενής ή πολύ ασθενής με ποσοστό 25.7% να δηλώνουν ότι μια χρόνια ασθένεια περιόριζε τις δραστηριότητες τους. Αντιθέτως, 27% των αντρών εμφάνιζαν ασθενή υγεία με το 19.3% να πάσχει από κάποια χρόνια ασθένεια.

Ωστόσο, η διαφορά αυτή αντιστρεφόταν στην περίπτωση που και τα δύο φύλα έπασχαν από την ίδια χρόνια ασθένεια με τις γυναίκες να αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλύτερη από αυτή που ανέφεραν οι άντρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.