Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μέτρα για τη στήριξη των φτωχών εξήγγειλε η Εκκλησία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προνοιακές δομές για αυτούς που πλήττονται από την κρίση.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη, για το νέο έτος, συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Ιερά Σύνοδος εξήγγειλε προνοιακά μέτρα για τη στήριξη όσων πλήττονται από τη φτώχεια.

Όπως ανακοινώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους συνοδικούς ιεράρχες, για τη συνάντηση που είχε στις 24 Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, καθώς και για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 28/12, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Σύνοδος επισημαίνει ότι «στη σύσκεψη με θέμα Δράσεις Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, αποφασίσθηκε να ληφθούν μέτρα σχετικά με την ανάπτυξη κοινωνικών και προνοιακών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας που πλήττει μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών».

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επίκειται συνάντηση και συνοδικών αρχιερέων με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την Πολιτεία, καθώς και το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και τις προνοιακές δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση η Εκκλησία αναμένεται να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της για την οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικογένειας, όπως αυτή διαμορφώνεται με τις μειώσεις των εσόδων της και τις συνεχείς αυξήσεις των φόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.