Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Στο έλεος του Θεού 4.500 άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Για την έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους της πολιτείας απέναντι στα ανάπηρα άτομα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, με αποτέλεσμα 4.500 ανάπηροι να έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κάνει λόγο για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τα Κέντρα Υποστήριξης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες.

Η θεραπεία για τα άτομα που έχουν ενηλικιωθεί και έχουν βαριές αναπηρίες, καταργείται με το άρθρο 17 του Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ και οδηγεί στο κλείσιμο των Κέντρων Υποστήριξης των Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν και να μην βάλουν λουκέτο, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησής τους.

Εκπρόσωποι των Κέντρων Υποστήριξης των ανάπηρων ατόμων «τρέχουν» στους διαδρόμους του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνη, στην προσπάθειά τους να λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται θεραπείες που παρέχουν στα άτομα με βαριές αναπηρίες.

Η Συνομοσπονδία προαναγγέλει δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατευτεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στη ζωή των ατόμων με βαριές αναπηρίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.