Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τρίτη και δεκατρείς Δεκεμβρίου, ενάντια στην «κατάρα» των μνημονιακών πολιτικών που συνθλίβουν την αναπηρική οικογένεια.

Το πλαίσιο των (αυτονόητων) αιτημάτων της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ.


Το μεγάλο ΟΧΙ του αναπηρικού κινήματος στην άλωση των δικαιωμάτων. Στην επιστροφή των ΑμεΑ πολλές δεκαετίες πίσω...Το μεγάλο ΟΧΙ του αναπηρικού κινήματος στην άλωση των δικαιωμάτων. Στην επιστροφή των ΑμεΑ πολλές δεκαετίες πίσω...
Πρόσκληση – έκκληση για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους που πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, απευθύνει η διοργανώτρια εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ.
Η συγκέντρωση της 13ης Δεκεμβρίου γίνεται στις 11 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας, όπως δε επισημαίνεται από την ΕΣΑμεΑ “θα ακουστεί η κραυγή αγωνίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, για την φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό” με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. “Σε αυτό τον αγώνα καλούνται όλα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, οι νοσηλευτές που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται ότι η εγκατάλειψη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών σημαίνει πολιτισμική υποβάθμιση και κοινωνικό εξευτελισμό για τη χώρα μας, αλλά και τα ΜΜΕ που θα στείλουν την κραυγή των αποκλεισμένων σε όλη τη χώρα” τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Το πλαίσιο αιτημάτων της αναπηρικής οικογένειας, επιγραμματικά ξεδιπλώνεται ως ακολούθως (αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ):

Κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ που σχεδιάστηκε στη λογική της μείωσης των πραγματικά αναπήρων, με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και σχεδιασμός ενός Κανονισμού, ο οποίος θα αποδίδει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας και θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα της αναπηρίας.Τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θα εγγυάται τη δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κάθε σύγχρονη φαρμακευτική - θεραπευτική αγωγή, σε θεραπευτικά μέσα τεχνικά βοηθήματα τεχνικά μέσα υγείας σε κάθε θεραπευτική πράξη που κρίνεται αναγκαία για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας.Ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων του ν. 2643/98 για το διορισμό τους και άμεσος διορισμός των επιτυχόντων ΑμεΑ που έχουν εδώ και μήνες παραλάβει τις αποφάσεις τοποθέτησής τους.Εξαίρεση όλων των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους από τις περικοπές των συντάξεων τους. Καμία μείωση σύνταξης σε άτομο με αναπηρία και γονέα κηδεμόνα ατόμων με αναπηρία.Καθολική εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από σκληρά έως επαχθή μέτρα, όπως το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.Σχεδιασμός φορολογικών και οικονομικών μέτρων με γνώμονα την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία. Καθορισμός ύψους αφορολόγητου εισοδήματος ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την κάλυψη των αναγκών κάθε αναπηρίας.Διασφάλιση της χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων με συγκεκριμένες προβλέψεις για την επόμενη τετραετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.