Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μαστογραφία σε οκτώ δευτερόλεπτα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με τη βοήθεια τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των ναρκών.

Μια επαναστατική μέθοδο εξέτασης που θα ανιχνεύει τους καρκινικούς όγκους στο στήθος σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα, ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των ναρκών.

Επιστήμονες της εταιρίας Micrima, σε συνεργασία με ερευνητές του πανεπιστημίου Μπρίστολ, έφτιαξαν ένα νέο μηχάνημα που φαίνεται ότι θα αντικαταστήσει την κλασική μαστογραφία και δεν θα χρησιμοποιεί ακτίνες-Χ, αλλά ραδιοκύματα. Μάλιστα, σε αντίθεση με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, η νέα μέθοδος διάγνωσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας, σημειώνοντας ένα σημαντικό βήμα στην πρόληψη για τον καρκίνο του στήθους.

Σε αντίθεση με τη μαστογραφία, η νέα εξέταση δεν χρησιμοποιεί ακτίνες Χ και είναι απολύτως ανώδυνη. Μέχρι στιγμής το μηχάνημα έχει δοκιμαστεί σε 200 γυναίκες σε νοσοκομεία της Βρετανίας, εντοπίζοντας το 80% των όγκων, ποσοστό που σημειώνεται και με τις κλασικές εξετάσεις.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το μηχάνημα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται σε τρία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.