Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωθείτε για το πεπτικό σύστημα από το Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συμβουλές για να είστε πάντα υγιείς.

Με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης σχετικά με τις ασθένειες που «χτυπούν» το πεπτικό σύστημα έχει δημιουργηθεί το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.).

Σκοποί του ιδρύματος είναι η υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων και κυρίως η διεξαγωγή επιδημιολογικών μελετών για νοσήματα του πεπτικού συστήματος και τις επιδράσεις της διατροφής, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών στην έγκαιρη διάγνωση των νοσημάτων και η ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιεινής διατροφής ως μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης των νοσημάτων.

Το ίδρυμα προσφέρει επίσης υποτροφίες και ενισχύει τους νέους ερευνητές προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη γαστρεντερολογία.

Η στενή συνεργασία με φορείς, οργανώσεις και ιδρύματα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού που έχουν ανάλογες ευαισθησίες και σκοπούς, προάγουν το έργο του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. και θέτουν ως στόχο τη συμμετοχή στις προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού για θέματα υγιεινής διατροφής.

Για αυτό το σκοπό, κυκλοφορεί το διμηνιαίο περιοδικό «Ευεξία & Διατροφή», πλήθος ενημερωτικών φυλλαδίων και διοργανώνονται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαζικών φορέων, για την ενημέρωση του κοινού στα σημαντικά νοσήματα του πεπτικού και στη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Στο www.eligast.gr υπάρχουν ενημερωτικά άρθρα για θέματα που αφορούν το πεπτικό σύστημα και την υγιεινή διατροφή, καθώς παρέχονται και online συμβουλές από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ιδρύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.