Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα μηδενικής ανοχής του αναπηρικού κινήματος στον νέο πρωθυπουργό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΕΣΑμεΑ : «Ο χώρος των ΑμεΑ έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο».


Με επιστολή της προς τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ απαιτεί την εφαρμογή πολιτικών προστασίας των ατόμων με αναπηρία και προειδοποιεί για μηδενική ανοχή σε περίπτωση που οι σχετικές πολιτικές δεν υιοθετηθούν άμεσα.

“Ο χώρος των ατόμων με αναπηρία έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο εξαιτίας των ασκούμενων την τελευταία διετία πολιτικών” επισημαίνει η συνομοσπονδία και θέτει ενώπιον του νεοδιορισθέντα πρωθυπουργού θεμελιώδη ερωτήματα που καλείται έμπρακτα να αντιμετωπίσει. Ενδεικτικά:

Είναι δυνατόν η αναμόρφωση του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας να χρησιμοποιείται ως προκρούστεια κλίνη για το κόψιμο παροχών; Είναι δυνατόν η εφαρμογή του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ να αφήνει ακάλυπτη τη νησιωτική χώρα; Να επιβάλλεται αδιακρίτως στην αναπηρική οικογένεια το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και η Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης; Να μην έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα της τελευταίας προκήρυξης του νόμου 2643, που αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για επαγγελματική ένταξη μερικών εκατοντάδων αναπήρων; Είναι δυνατόν να υπολειτουργούν όλα τα Κέντρα Στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές πολλαπλές αναπηρίες κ.α. , να μην μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό και να κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα να κλείσουν;

Η λίστα των “αδύνατων που έχουν γίνει δυνατά” είναι ατελείωτη. Από την άλλη, η υπομονή των ατόμων με αναπηρία έχει οριστικά τελειώσει, το ίδιο και η ανοχή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.