Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Θερίζει» η αϋπνία στους ενήλικες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από τους άντρες.

Περισσότεροι από ένας στους δύο ενήλικες δυσκολεύονται να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ, με συνέπεια να πλήττεται κάθε πλευρά της προσωπικής τους ζωής από την κούραση που τους καταβάλλει σύμφωνα με νέα μελέτη του ύπνου στη Βρετανία που θεωρείται μία από τις έως τώρα μεγαλύτερες στο θέμα αυτό.

Ο καθηγητής Κόλιν Εσπάι από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και οι συνεργάτες του πήραν συνεντεύξεις από 12.000 εθελοντές, διαπιστώνοντας ότι το 51% δυσκολεύονταν να κοιμηθούν ή να μην ξυπνήσουν το βράδυ.

Οι γυναίκες αποκαλύφθηκε πως υποφέρουν περισσότερο: το 75% είπαν πως ξαγρυπνούν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ήταν μόλις 25%

Τον ταραγμένο ύπνο, όπως ήταν αναμενόμενο ακολουθούν τα προβλήματα στις σχέσεις. Η συντριπτική πλειονότητα, εξάλλου, παλεύει με μία αυτονόητη συνέπεια: την μειωμένη ενεργητικότητα, την οποία ανέφερε ως πρόβλημα το 93% των πασχόντων.

«Η έλλειψη ύπνου δεν είναι απλό θέμα», τόνισε ο δρ Εσπάι. «Όταν ένας άνθρωπος παλεύει επί χρόνια για να κοιμηθεί, η υγεία του κινδυνεύει διότι αυξάνεται ο κίνδυνος εκδηλώσεως πολλών ασθενειών, με πιο χαρακτηριστικές τον σακχαρώδη διαβήτη και την κατάθλιψη».

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο ένας στους δέκα σηκώνεται και ελέγχει τα e-mail του, το 6% ξυπνούν τον/την σύντροφό τους, το 26% ακούν χαλαρωτική μουσική και το 18% καταφεύγουν στο… σεξ για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.