Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δίπλα στα παιδιά της Αφρικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε δύο σχολεία.

Στα σχολεία που φέρνουν την επωνυμία «Ελλάς» και «Ελλάς Μακεδονία» στην ακτή Ελεφαντοστού θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια η διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Βοήθεια θα σταλεί εκτός από τα δύο σχολεία, όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, και στο νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο που φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι γονείς τους πέθαναν από HIV/AIDS, αλλά είναι και τα ίδια φορείς.

Επιπλέον θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο καινούργιο σχολείο που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε στα σύνορα Λιβερίας και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν 1.000 παιδιά που πηγαίνουν πρώτα για να σιτισθούν και μετά για να φοιτήσουν. Η περιοχή έχει πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε δέκα χρόνια και τα παιδιά σιτίζονται μία φορά την εβδομάδα!

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δώσουν το δικό τους δώρο αγάπης εως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει σχολικό υλικό όπως σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και παραμυθια, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες, κ.λ.π, αθλητικό υλικό όπως αθλητικά παπούτσια, απλά μπλουζάκια και σορτάκια, φαρμακευτικό υλικό με μακροπρόθεσμη ημερομηνία λήξης όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, γάντια μίας χρήσης κ.λ.π, παιδικά καλοκαιρινά ρούχα, σαγιονάρες, καπελάκια κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα: 2310-840295 και 2310-841962.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.