Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Σωτηρούλα: “Όραμα μας η οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους”

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όραμα του Υπουργείου Εργασίας είναι η οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους, το οποίο να προωθεί έμπρακτα την κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη, σημείωσε η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σε χαιρετισμό της στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, η Υπουργός είπε ακόμα ότι ''βασική επιδίωξη της κοινωνικής πολιτικής μας είναι να προσφέρουμε στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού την ασφάλεια και τη θαλπωρή ενός κράτους πρόνοιας όχι μόνο μέσω των κοινωνικών παροχών, αλλά και με θεσμικά μέτρα που θα θέσουν νέες βάσεις ενδυνάμωσης των πολιτών''.

Σε ό,τι αφορά στα άτομα με αναπηρίες, πρόσθεσε η Υπουργός ''βασική επιδίωξη του Υπουργείου μας είναι η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης τους, παρέχοντάς τους ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και συμμετοχής, καθώς και κοινωνική προστασία και ενσωμάτωση με συνεπακόλουθο τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους'', σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Αναφέρθηκε ακόμα σε σημαντικά βήματα που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση σημειώνοντας ότι η πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες με την εφαρμογή του Νόμου για την Ποσόστωση και το σχέδιο Κινήτρων προς εργοδότη του ιδιωτικού τομέα για πρόσληψη ανάπηρων ανέργων, οδήγησαν στην πρόσληψη 52 εκπαιδευτικών στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία και 90 ατόμων στον ιδιωτικό τομέα.

Είπε ακόμα ότι η βελτίωση του σχεδίου παροχής τεχνικών μέσων και η υιοθέτηση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου σχεδίου για κοινωνικό συνοδό ''δείχνουν ότι είμαστε σε μια κατεύθυνση προόδου και αναβάθμισης των πολιτικών μας για τα άτομα με αναπηρίες''.

Η Υπουργός διευκρίνισε παράλληλα ότι στον Προϋπολογισμό του 2012 δεν έχει γίνει περικοπή στα κονδύλια που αφορούν στα σχέδια και προγράμματα για τα άτομα με αναπηρίες.

Η κ. Χαραλάμπους έδωσε ακόμα τη διαβεβαίωση ''ότι η Συνομοσπονδία σας, ως κοινωνικός εταίρος του κράτους, αποτελεί σημαντικό συνοδοιπόρο μας κατά το σχεδιασμό μέτρων και πολιτικών για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρίες''.

Το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, το οποίο έχει αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού σημείου για την εφαρμογή της Σύμβασης, ''θα συμβάλει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και με την ΚΥ.Σ.Ο.Α., στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρόσθετων μέτρων και προγραμμάτων μέσω ενός Σχεδίου Δράσης, στη βάση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2010-2020'' σημείωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.