Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γνωρίστε στα παιδιά σας τα έθιμα των Χριστουγέννων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
.
Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, οι μέρες που πασπαλίζουν την καθημερινότητα μας με Χριστουγεννιάτικες νιφάδες, ζεστά ροφήματα, λιχουδιές, ψώνια για τους αγαπημένους μας και παιχνίδια για όλους, έφτασαν στο River West!

Φέτος, στα πρώτα του Χριστούγεννα, το εμπορικό κέντρο RIVER WEST, συνεργάζεται και υποστηρίζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο! Οι μικροί μας φίλοι με τις οικογένειες τους, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στοχεύει στη γνώση των μικρών μας φίλων, συνδυάζοντας παιχνίδια με ευχάριστες δραστηριότητες.

«Στολίζω και διακοσμώ»

Γιρλάντες , Αστέρια, Χιονοθύελλα…
Τα παιδιά, παρέα με τις οικογένειες και τους φίλους τους και με σύμμαχο τη φαντασία τους, δημιουργούν ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

«Ο Άγιος-Βασίλης γιορτάζει μαζί μας»

Ο πιο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων, ο άγιος με τα δώρα, παρκάρει το έλκηθρο του στο River West! Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να του φτιάξουν κάρτες, να τον βοηθήσουν με τα δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου και να τον ψυχαγωγήσουν γιατί, και ο Άγιος-Βασίλης είναι και αυτός ένα μεγάλο παιδί!

«Μια μέλισσα θυμάται τα Χριστούγεννα»

Κάρτες που αναπαριστούν Χριστουγεννιάτικα έθιμα και μια… μέλισσα που βολτάρει στην πίστα των Χριστουγέννων, γίνονται το αγαπημένο παιχνίδι για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ποιο έθιμο θυμάται κάθε φορά η μέλισσα ; Το Χριστόξυλο; Το σπάσιμο του ροδιού; Τους Μωμόγερους; Μόνο οι μικροί φίλοι έχουν την απάντηση!

«Χριστουγεννιάτικη μουσική παρακαλώ!»

Τα παιδιά μας … ψάλλουν! Τα κάλαντα, είναι ο ήχος των Χριστουγέννων και μόνο η παιδική δημιουργικότητα μπορεί να φτιάξει το τύμπανο των Χριστουγέννων, τα τρίγωνα και φυσικά, το μουσικό κουτί που φυλά όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Παραδοσιακά τραγούδια θα ζωντανέψουν με μουσικά όργανα φτιαγμένα από παιδικά χεράκια!

«Ζωντανεύω τα Χριστούγεννα του… τότε!»

Θα βρείτε μια μεγάλη σκηνή για μικρά παιδιά για να αναδείξουν το υποκριτικό τους ταλέντο! Αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άλλων εποχών! Γυρίζουμε το ρολόι προς τα πίσω και αυτό σταματά πάντα στις πιο αγαπημένες μέρες του χρόνου, τα Χριστούγεννα!

Το Rιver West, για να γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα, έφτιαξε έναν μοναδικό χώρο για όλους τους μικρούς του φίλους και για όσους θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά! Άλλωστε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος, για να χαρείς πραγματικά τα Χριστούγεννα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.