Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ενδιαφέρον από Τρικαλινούς για συμμετοχή σε δράσεις του Ε.Ε.Σ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο εθελοντισμός δεν έχει πλαίσια και όρια, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάσει τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό - οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα της κοινωνίας.
Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερό του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Υπό αυτή την έννοια ο εθελοντισμός ταυτίζεται με τη φιλανθρωπία, όπως χρησιμοποιήθηκε κατά την κλασική εποχή κυρίως για να αποδώσει μια καινούργια αρετή, την αγάπη για το συνάνθρωπο.
Στις δύσκολες εποχές, αυτές της κρίσης σε όλα τα επίπεδα ο εθελοντισμός πλέον έρχεται να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.
Αυτό άλλωστε σημείωσαν μέλη του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την χθεσινή τους συνάντηση με εθελοντές. Στις εγκαταστάσεις του τοπικού παραρτήματος χθες αναπτύχθηκε συνάντηση εθελοντών Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιλογή των προγραμμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν την φετινή χρονιά οι εθελοντές.

Όπως υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση σήμερα «τρέχουν» αρκετά προγράμματα από τον Ε.Ε.Σ. και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι εθελοντές προσφέροντας αφιλοκερδώς ένα σημαντικό έργο για την στήριξη των αναξιοπαθούντων ανθρώπων. Προγράμματα στα οποία ο εθελοντής μπορεί να φανεί χρήσιμος ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας το έργο του σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής μας, στο νοσοκομείο, σε ηλικιωμένους, σε συλλόγους ΑμΕΑ και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.
Όπως υπογράμμισαν επιπλέον παράγοντες του τοπικού τμήματος στα Τρίκαλα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς εθελοντών. Ανάλογο όμως ενδιαφέρον παρατηρείται και από ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των εθελοντών και γενικότερα τη βοήθεια από το τοπικό τμήμα.
Τέλος να αναφερθεί ότι το τοπικό παράρτημα του Ε.Ε.Σ. κάθε χρόνο εκπαιδεύει αρκετά άτομα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.