Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Χορέψτε κι εσείς για ένα καλό σκοπό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Dance for a cause», που έχει ως σκοπό την διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, τα έσοδα των οποίων προσφέρονται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς θα πραγματοποιήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Α & στο Κλειστό Γήπεδο Βόλεϊ, στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2011, το 2ο Μαραθώνιο Αγάπης όπου το 50% των εσόδων θα δοθούν στην οργάνωση «Μείνε δυνατός» και 50% στον σύλλογο «Η Πίστη».

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο γυμναστική και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

Θα γυμναστούμε κάνοντας yoga, pilates, aerobic, hip hop, fight bo, capoeira, και δυναμικά προγράμματα, χορεύοντας στο ρυθμό της zumba!

Και δεν ξεχνάμε ότι θα γελάσουμε όλοι μαζί κάνοντας Laughter yoga!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν δώρα ενώ θα διασκεδάσουμε με κλόουν, μάγους και ξυλοπόδαρους και πολλά δημιουργικά παιχνίδια.

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν τα εξής προγράμματα:

Γυμναστικής :yoga, pilates,hip hop, zumba, μοντέρνου και δημιουργικού χορού και latin !
• Παραμυθιού (θα διαβαστούν τα παραμύθια της Φωτεινής Μπουτούρη).
• Ζωγραφικής.
• Δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιών.
• Μουσικής/Τραγουδιού.
• Show χορού από παιδάκια, με χορογραφίες που θα παρουσιάσουν σχολές χορού.Η είσοδος θα είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ για τους γονείς που απλά θα συνοδεύουν τα παιδιά χωρίς να συμμετάσχουν σε κάποιο πρόγραμμα θα είναι δωρεάν. Το ίδιο θα ισχύει και για το τρίτο παιδί.

Περισσότερες πληροφορίες: www.showdance-fitness.gr



Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παιδικό

Σαββάτο 8/10/2011
10.00 – 11.00 Προσέλευση (μπαλονοκατασκευές-facepainting, κλόουν)
11.00 – 12.00 Θεατρικά παιχνίδια (από την Σπείρα)
12.00 – 12.30 pilates (Αλεξ. Αναστασοπούλου) /   Yoga (Ιων.Κολιακουδάκη)
12.30 – 13.00 Θεατροανακατέματα (Μάριος Μπούσης)
13.00 – 13.30 Ταχυδακτυλουργικά show (ακαδημία ταχυδακτυλουργών)
13.40 – 14.30 Laughter Yoga FOR ALL (Bηθλεέμ)
14.30 – 17.00 –—-
17.00 – 17.30 Ταχυδακτυλουργικά show (ακαδημία ταχυδακτυλουργών)
17.30 – 18.10 Zumbatomic
18.15 – 19.00 yoga / pilates for kids (Νένα Νεστοπούλου – Χριστίνα Σακαλόγλου)
19.10 – 20.00 Show από παιδικές χορογραφίες
Κυριακή 9/10/2011
10.00 – 11.00 Προσέλευση (μπαλονοκατασκευές, facepainting, κλόουν)
11.00 – 11.50 Laughter Yoga FOR ALL (Κων/νος Χαραντινιώτης)
12.00 – 12.30 Ταχυδακτυλουργικά show
12.40 – 13.30 yoga (Dajanna) /pilates for kids
14.00 – 14.30 dance for girls (Εύη Ακριτίδου – ONE DREAM)
14.45 – 15.15 Ηip Hop (Ειρήνη Λάμπρου)
15.30 – 16.30 Rad Kidz (Radical Fitness)
16.30 – 17.00 Aποχώρηση
Έμπειροι παιδαγωγοί από τον Όμιλο Ξυνή θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους
Σε όλη την διάρκεια των προγραμμάτων θα υπάρχουν:
- θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι από α)την Κλινική Κασταλία, β) την Δώρα Βίτσα και γ) την Φωτεινή Βαμβούκη
- αθλοπαιδιές
- διάβασμα παραμυθιών
- ζωγραφική
- κουκλοθέατρο- χειροτεχνίες/κατασκευές
- Τwister (με την Φλώρα Παντελίδη)
- Διαδραστικά Παιχνίδια Εμπλουτισμένης Μάθησης Fastrackids
- Facepainting

Περιγραφή Μαθημάτων

Forrest Yoga: To σύστημα Forrest Yoga, είναι βασισμένο στην Hatha Yoga. Περιλαμβάνει στάσεις της Hatha (asanas) και συνδυάζει την πόζα (asanas) και την αναπνοή (pranayama), με τέτοιο τρόπο ώστε να γυμνάζει ολοκληρωμένα το σώμα.
Dance Aerobic: Κινηθείτε στο ρυθμό της μουσικής, χρησιμοποιώντας απλά βήματα. Ανεβάστε τους σφυγμούς σας και τη διάθεσή σας στα ύψη.
Anusara Yoga®: σημαίνει “Ρέοντας με τη Χάρη” και είναι μία καινούργια σχολή που ιδρύθηκε από τον John Friend το 1997 και εξαπλώθηκε ενθουσιωδώς ανά τον κόσμο.  Στηρίζεται σε ακριβείς κανόνες ευθυγράμμισης που φέρνουν το μυϊκό, σκελετικό και ενεργειακό μας σώμα στην ιδανική του ισορροπία. Η κάθε άσανα αποσκοπεί στην εναρμόνιση με την εσωτερική ενέργεια ή  Χάρη, και το άνοιγμα της καρδιάς.  Το επίπεδο είναι δυναμικό.
RnBNon Stop Energy: Ένα μάθημα γεμάτο πάθος με γνήσιες κινήσεις Hip-Hop και R&B που θα κάνει το κοινό που θα παρακολουθεί να νιώσει ότι συμμετέχει σε ένα videoclip της J_LO. είναι ένα μάθημα γεμάτο ενέργεια που ο καθένας θα δείξει το μοναδικό του στυλ στο χορό .
LesMillsBodyBalance: Eίναι ένα πρόγραμμα που θα βελτιώσει την ευελιξία των συνδέσμων σας και το εύρος της κίνησής σας. Θα αυξήσει την αντοχή του κορμού σας, και Θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους σας
TO BODYBALANCE είναι η YOGA, το TAI-CHI, το PILATES, οι ασκήσεις που χτίζουν ευελιξία και ενδυνάμωση και σ’αφήνουν την αίσθηση της ηρεμίας και της επικέντρωσης.
Ελεγχόμενη αναπνοή, συγκέντρωση και προσεκτικά δομημένες ομάδες τεντωμάτων, κινήσεων και στάσεων με μουσική που δημιουργούν μια ολιστική άσκηση η οποία φέρνει το σώμα σε μια κατάσταση αρμονίας και ισορροπίας.
Capoeira: είναι ένας συναρπαστικός, αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, συνδυασμός πολεμικής τέχνης και ακροβατικών. Εντυπωσιάζει με τη δύναμη και την ταχύτητα των αλμάτων, την ομορφιά των κινήσεων, την ένταση των τραγουδιών και τις ρυθμικές εναλλαγές. Είναι ένα εξαιρετικό σύστημα αυτοάμυνας και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που συνοδεύεται από μουσική και διασκέδαση.
Η ABADÁ-Capoeira επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση ανθρωπίνων αξιών που βασίζονται στον σεβασμό την κοινωνικοποίηση και την ελευθερία. Ζητούμενο έιναι να επιτευχθεί η ανύψωση του χαρακτήρα, της αυτοεκτίμησης και της αξιοπρέπειάς του capoeirista. Η Capoeira είναι ένα άθλημα όπου δεν υπάρχουν διαφορές και διακρίσεις ούτε στην ηλικία ούτε στο φύλο του ασκούμενου. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, άντρες και γυναίκες, παιδιά άνω των 5 ετών αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας!
Planetbook: είναι το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ. Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον.”
Yoga Γέλιου: Η Γιόγκα του Γέλιου είναι μια καινούργια πρωτοποριακή τεχνική, προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση, η οποία συνδυάζει αναπνευστικές ασκήσεις της Γιόγκα με ασκήσεις γέλιου, stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι και πάνω από όλα παιδική διάθεση, με αποτέλεσμα γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά. Όταν γελάμε, το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών ουσιών που έχουν θετική και θεραπευτική επίδραση στα συναισθήματά μας. Έτσι, όταν οι άνθρωποι γελούν όλοι μαζί σε μια ομάδα, δημιουργείται θετική ενέργεια από όλους, η οποία πηγάζει από θετικές σκέψεις, αισθήματα και συναισθήματα. Το στρες, τα αρνητικά συναισθήματα και οι αρνητικές σκέψεις εξουδετερώνονται κυριολεκτικά.
Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η υγεία μας, η διάθεσή μας ενώ αυξάνεται η ευεξία μας !
Διαδραστικά Παιχνίδια Εμπλουτισμένης Μάθησης Fastrackids:Εμπλουτισμένη εκπαίδευση  για παιδιά 3 έως 8 ετών. Το διεθνές πρόγραμμα FasTracKids προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε βασικούς τομείς της επιστήμης όπως:  Βιολογία, Τεχνολογία, Αστρονομία, Φυσικές Επιστήμες, αλλά και Δημιουργική Λογοτεχνία, Στόχοι Ζωής,κλπ. Μέσα από πειράματα, παιχνίδια με τον «έξυπνο» πίνακα, κατασκευές και παρουσιάσεις, τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας και καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους, ικανότητες προφορικού λόγου, επικοινωνίας, κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Ελάτε να ταξιδέψετε στον Αμαζόνιο και στη Σαχάρα με τους ήρωες της FasTracKids. www.starkids.gr.
Twister: Είναι ένα παιχνίδι χρωμάτων, ομαδικότητας και απλής γυμναστικής. Κάθε φορά θα πρέπει να ακολουθείται η οδηγία σχετικά σε ποιό χρώμα κύκλου θα πρέπει να βάλετε το χέρι ή το πόδι σας. Ακούγεται εύκολο αλλά όταν είναι πολλοί οι παίκτες, μπλέκεστε μεταξύ σας και το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό. Για να κερδίσεις δεν πρέπει να ακουμπήσεις γόνατο ή αγκώνα κάτω. Για να δούμε ποιός θα αντέξει περισσότερο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.