Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζει φιλοσοσφία και αξιοποιείται η Κομοτηνή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Διασκέδαση και πέριξ του κέντρου.

Τελικά παρά την κρίση επιχειρηματίες επενδύουν σε νέα στέκια.

Δεν είναι μόνο η πλατεία, ξεκινούν προσπάθειες που δείχνουν να πιάνουν τόπο.




Το ενδιαφέρον γνωστού ιδιοκτήτη για πρώην κινηματογράφο να μετατραπεί σε μπαρ στο κέντρο της πόλης, άλλου ενδιαφερόμενου πρώην μάρκετ γνωστής αλυσίδας που έκλεισε να μετατραπεί σε νυχτερινό κέντρο, αλλά και πρώην καφέ πίσω από την κεντρική πλατεία να γίνει σύγχρονη καφετέρια με προσβάσεις και σε ΑμΕΑ, δείχνουν την τάση να αξιοποιηθούν δρόμοι και περιοχές εκτός του κλασσικού κέντρου που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κομοτηνής, την κεντρική της πλατεία. Ήδη όσα παραδείγματα είδαμε να παίρνουν σάρκα και οστά στέφθηκαν από επιτυχία. Το καφέ Αλάβαστρο επί της οδού Ορφέως, το Picolo επί του πεζόδρομου της Βενιζέλου μικροσκοπικό αλλά πάντα γεμάτο με νέους, ενώ ανοίγουν ήδη κι άλλα καφέ δημιουργώντας καινούργια στέκια.

Ήδη και η πτώση των ενοικίων τόσο στο κέντρο όσο και περιμετρικά υποδηλώνει ότι υπάρχει αφθονία χώρων που συνδυάζονται κοντά σε στάσεις φοιτητών σε γειτονιές που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί, όπου δημιουργούνται όμορφοι πυρήνες για διασκέδαση. Καφενεία αθλητικά εκτός πλατείας και στο γήπεδο Κομοτηνής αλλά και αναψυκτήρια όπως στο Πανθρακικό στάδιο, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στο πρώην τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας που ανακαίνισε η εταιρία Χούτος και μετονομάστηκε σε «chateau nouveau» λειτουργώντας καφέ-εστιατόριο και αναλαμβάνοντας με επιτυχία κοινωνικές, εκδηλώσεις, βαφτίσεις κλπ.

Το Picolo στον πεζόδρομο Βενιζέλου Σωκράτους, το «chateau nouveau» πρώην τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας, το Αλάβαστρο στο νέο του χώρο, επί της οδού Ορφέως, το Λούκι το καφέ των φοιτητών, το cotton club επί της Βενιζέλου κ.ά.

Ήδη νέοι χώροι ετοιμάζονται στην Βενιζέλου σε νεοκλασικό σπίτι με θέα το βυζαντινό φρούριο, το κτήριο της Λέσχης Κομοτηναίων και αλλού αποδεικνύοντας ότι κάποιοι κάνουν πράξη την αισιοδοξία και θέλουν να ομορφύνουν τις εξόδους και τις στιγμές μας επενδύοντας κεφάλαια και ομορφαίνοντας την Κομοτηνή ώστε να μην είναι μια μίζερη πόλη.

Τα εγκαταλελειμμένα καταστήματα όπως και κεντρική καφετέρια στην πλατεία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω οικονομικών αδιεξόδων, είναι η άλλη εικόνα που αντικρίζει συχνά πυκνά κάποιος αισθανόμενος το γεγονός ότι η οικονομική κρίση χτυπά και υγιείς προσπάθειες αφού όλοι έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα να αλλάζει και η σύνθεση της επιχειρηματικότητας να ξεφυτρώνουν μικρά μαγαζιά, να προτείνουν προσφορές και εναλλακτικές λύσεις ώστε να μας κρατήσουν ζωντανούς και ακμαίους κόντρα σε όσα καθημερινά μας μαυρίζουν την ψυχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.