Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Όλοι μαζί γκρεμίζουμε τα τείχη της ιδιαιτερότητάς μας! Γιατί η ζωή είναι ωραία!» κραυγή παιδιών της διπλανής μας πόρτας, φανερώνουν τη δίψα τους για ζωή, και ας έχουν επωμιστεί «πάσης φύσεως αναπηρία»!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑΜΕΑ) έχει αναλάβει τη φροντίδα τους. Έτσι ο πρόεδρος κ. Γιάννης Λημβαίος και ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Νάστας που τυγχάνει και υπεύθυνος προγραμματισμού κατασκηνώσεως Αγίου Ανδρέα, οργανώνουν κατ’ έτος τρεις ομάδες από 10 μέρες εκάστη, όπου φιλοξενούνται 1.100 παιδιά μετά των γονέων και κηδεμόνων εκείνων που έχουν απόλυτη ανάγκη και είναι περίπου 600 άτομα. Σημειωτέον πως η εν λόγω κατασκήνωση ανήκε ως τώρα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής περιήλθε όμως, με τον Καλλικράτειο νόμο στο Δήμο Μαραθώνα. Πρόεδρος της κατασκήνωσης είναι ο κ. Στέργιος Τσίρκας. Αλλά η «καρδιά» της κατασκήνωσης είναι η κα Μαρτσέλα Καραμέρη, συντονίστρια καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής που κρατά τα σκήπτρα για 14 συνεχόμενα χρόνια. Αξιαγάπητη, τόσο από τα παιδιά όσο και από γονείς μ’ εμφανέστατες εκδηλώσεις πραγματικής λατρείας προς το πρόσωπό της, διαπιστώσαμε κατά την τελετή λήξεως της 2ης περιόδου όπου και είχαμε προσκληθεί ως τοπικός Τύπος, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Μας εντυπωσίασε το πλούσιο και πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι, τα παιδιά αυτά και τη συνεχή αναφορά τους στην κα Μαρτσέλα. Πράγματι η κατασκήνωση αυτή προσφέρει θεάρεστο έργο, όσον αφορά την κοινωνικοποίηση και ανάπαυση των παιδιών με πάσης φύσεως αναπηρία, έχοντας τα ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες με τ’ άλλα παιδιά αυτά που έχουν δίδυμο και τρίδυμο αναπηρία.

Την εκδήλωση προλόγισαν, η συντονίστρια κα Καραμέρη η οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Τσίρκα, καθότι η φετινή οργάνωση της κατασκηνωτικής περιόδου υπήρξε κατά πολύ καλύτερη από προηγούμενα χρόνια, ο υπεύθυνος προγράμματος κ. Νάστας και ο «δικός μας άνθρωπος» πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και πρόεδρος της κατασκήνωσης κ. Στέργιος Τσίρκας. Μεταξύ των παρόντων και ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Βασίλης Μεγαγιάννης, καθώς και η διαχειρίστρια της κατασκήνωσης κ. Κωνσταντίνα Ψύχα.

Στους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα και ποτά, ενώ τα παιδιά δείπνησαν πλουσιοπάροχα και διασκέδασαν γι αρκετές ώρες, αποχαιρετώντας έτσι, τις ευχάριστες ημέρες που πέρασαν στην κατασκήνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.