Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σάλπισμα ανυπακοής των γονέων ΑμεΑ για την εργασιακή εφεδρεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Καλούν τους προέδρους των Κέντρων Ημέρας ΑμεΑ να απέχουν από τις σχετικές διαδικασίες.




ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ : Εργασιακή εφεδρεία στα ΝΠΙΔ - Κέντρα Ημέρας ΑμεΑ σημαίνει στην πράξη κλείσιμο των φορέων.ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ : Εργασιακή εφεδρεία στα ΝΠΙΔ - Κέντρα Ημέρας ΑμεΑ σημαίνει στην πράξη κλείσιμο των φορέων. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) καλεί τους προέδρους των ΝΠΙΔ – Κέντρων Ημέρας ΑμεΑ να απέχουν της προβλεπόμενης διαδικασίας για τις Εργασιακές Εφεδρείες που θα οδηγήσει τους φορείς τους νομοτελειακά σε κλείσιμο.

Η έκκληση – μήνυμα ανυπακοής περιλαμβάνεται σε επιστολή διαμαρτυρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι :

* Η Εργασιακή Εφεδρεία χωρίς κοινωνικά κριτήρια, θα οδηγήσει τις οικογένειες παιδιών με Αναπηρία σε πτώχευση.

* Στη λίστα των 151 φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα συμπεριλαμβάνονται και ΝΠΙΔ-Κέντρα Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να χαρακτηρισθούν φορείς του Δημόσιου ή ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δεδομένου ότι μετά βίας καλύπτεται από το δημόσιο το 40% των λειτουργικών δαπανών τους, μάλιστα δε με πάγια κάθε χρόνο καθυστέρηση 6 μηνών.

* Βάσει των παραπάνω, η όποια Εργασιακή Εφεδρεία, σημαίνει κλείσιμο αυτών των Δομών που εξυπηρετούν 2.500 και πλέον οικογένειες της χώρας.

Στην επιστολή της, τέλος, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, προαναγγέλει συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από όλη την χώρα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 19/9/2011 (στις 10:00, Υπουργείο Οικονομικών, πλατεία Συντάγματος) που διοργανώνει η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.