Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τριετής αναμονή για την ...κατοχυρωμένη πρόσληψή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Οι επιτυχόντες του προστατευτικού Ν2643/98 αξιώνουν επιθετικά το δίκιο τους.



Διαχρονικά αιτήματα...Διαχρονικά αιτήματα...

Με εκτενές δελτίο τύπου απευθυνόμενο σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, οι επιτυχόντες περιφέρειας Αττικής και Νήσων της τελευταίας προκήρυξης του Ν. 2643/1998 περί προσλήψεων ΑμεΑ και λοιπών ευπαθών ομάδων, αξιώνουν την εφαρμογή του νόμου και την τοποθέτησή τους στις θέσεις όπου έχουν επιτύχει.

Συγκεκριμένα αξιώνουν:

Α. Την άμεση επαναενεργοποίηση των Επιτροπών του άρθρου 9 του Ν. 2643/1998, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας της Αττικής και Νήσων, προκειμένου να προβούν στην έκδοση των Τελικών Πινάκων Τοποθέτησης και συνακόλουθα στην περάτωση του σύνθετου αυτού διαδικαστικού σκέλους, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο των τοποθετήσεων μας.

Β. Την αποσαφήνιση των προθέσεων του Υπουργείου, σχετικά με την μεταχείριση των Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών στο πλαίσιο του κανόνα 1/10, όπως αυτός διέπει τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα για το τρέχον έτος και 1/5 για τα επόμενα έτη ως το 2015, προς άρση των αμφιβολιών και της παραφιλολογίας, η οποία είναι διάχυτη, όταν επικοινωνείται αυτό το ζήτημα.

Γ. Τον συντονισμό και την υπόδειξη προς τους/τις αρμοδίους/ες των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν οι κατοχυρωθείσες, επίμαχες με την Προκήρυξη του Ν. 2643/1998 του 2008 θέσεις εργασίας στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα στις καταγραφείσες κατ’ εκτίμηση προσλήψεις από τους Δημόσιους Φορείς για τα έτη 2012-2015, όπως η καταγραφή αυτή ζητήθηκε από την Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: (http://www.gspa.gr/%285814915204360291%29/eCPortal.asp?id=7070&nt=60&lang=1&pID=431).

Δ. Τον ορισμό συνάντησης με εκπροσώπους της Συλλογικότητας μας για την συζήτηση των αιτιάσεων μας.

“Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί το θεμελιώδες δικαίωμα μας στην επαγγελματική αποκατάσταση με όρους ισοτιμίας, χωρίς φαλκιδεύσεις και εκτροπές” καταλήγουν οι επιτυχόντες και ματαίως μέχρι σήμερα αναμένοντες την τοποθέτησή τους, τονίζοντας ότι “η χρόνια παραμονή μας σε καθεστώς αβεβαιότητας για το εργασιακό μας μέλλον, εγγίζει τα όρια παραβίασης της αξιοπρεπούς μας διαβίωσης σε μια Κοινωνία, που οφείλει να εντάσσει και να αντικρίζει όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς”.



Το σχόλιό μας: Ξεχνά η "υποτιθέμενη" συντονιστική επιτροπή επιτυχόντων του διαγωνισμού να πει αλήθειες. Για παράδειγμα ότι υπάρχουν δεκάδες περίεργα αποτελέσματα στους επιτυχόντες (με ακυρώσεις ατόμων που δεν είχαν λάθος τα χαρτιά τους αλλά βρέθηκαν λάθος και αλλαγές μορίων - άλλη μεγάλη υπόθεση που κανείς δεν απαντά - για να βρεθούν συγκεκριμένα άτομα πρώτοι) που δεν δείχνουν και δεν συνάδουν με την εικόνα ενός δίκαιου και νομότυπου διαγωνισμού. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι παραδέχονται πως καθημερινά τα τηλέφωνα "βάραγαν" από βουλευτές για να βολευτούν κάποιοι "γνωστοί". Τελικά μάλλον κάποιοι θα βολεύτηκαν αλλά τους πρόλαβε οι οικονομική κρίση και βρίσκονται να περιμένουν το 1 προς 5 ή το 1 προς 10. 


Να σημειωθεί εδώ πως αντίστοιχες συντονιστικές δεν έχουν συσταθεί από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Οι μόνοι που το έκαναν είναι οι επιτυχόντες (προσωρινά πάντα γιατί έρχονται και οι προσφυγές) και αυτο-αποκαλούνται στους ιστότοπους που έχουν δημιουργήσει ως εκπρόσωποι  όλων "όσων έχουν σχέση με την προκήρυξη του Ν.2643/1998 του 2008 για θέματα που μας αφορούν τους"... Αν μάχονταν για όλους θα μάχονταν για την αλήθεια... όχι για το "ας βολευτούμε εμείς τώρα για να πάρετε και όλοι οι άλλοι σειρά" όπως έχουν πει αρκετές φορές. Τρία χρόνια λοιπόν και το κέρμα απέκτησε παραπάνω από δυο όψεις και σίγουρα έχουμε να δούμε δεκάδες όψεις του ακόμα. Φταίει που κάθε φορά το κρατά άλλος ή το κοιτά με άλλο μάτι και άλλα συναισθήματα... Δεν είδα μια εφημερίδα ή ένα site να γράφει για τους μη επιτυχόντες ούτε λέξη... κι αυτό λέει πολλά. Τόσοι βουλευτές και εφημερίδες νοιάζονται μόνο για τους 700 με 1000 και κανείς για τους υπόλοιπους 10000. Γιατί άραγε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.