Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αναγνωρίστε τα σημάδια της ανορεξίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Οι διατροφικές διαταραχές συγκαταλέγονται στις ασθένειες της σύγχρονης εποχής των αναπτυγμένων κοινωνιών. Πώς όμως μπορείτε να αναγνωρίσετε αν ένα φιλικό σας πρόσωπο υποφέρει από αυτές;

Η ανορεξία και η βουλιμία είναι από τις ασθένειες που υποφέρουν άνθρωποι και κυρίως γυναίκες των ανεπτυγμένων κοινωνιών και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Τα συμπτώματα όσων υποφέρουν είναι τα εξής:

-Αύξηση τριχοφυΐας: Στην προσπάθεια του σώματος να ζεσταθεί φυτρώνει στο δέρμα ένα λεπτό στρώμα από χνούδι, αφού υπάρχει έλλειψη λίπους στον οργανισμό. Η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων οδηγεί σε σπάσιμο των νυχιών και στην εμφανή εξασθένισή τους.

-Κιτρινισμένα δόντια: Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά εμετό έχουν κιτρινισμένα δόντια που συχνά σπάνε καθώς τα όξινα υγρά του στομαχιού καταστρέφουν το σμάλτο. Οι βουλιμικοί για να προκαλέσουν τον εμετό χρησιμοποιούν συνήθως δυο συγκεκριμένα δάχτυλα, τα οποία και δαγκώνουν. Αναζητήστε λοιπόν σημάδια στα δάχτυλά τους και εξετάστε τα μάτια τους καθώς από την πίεση σπάνε τα αγγεία με αποτέλεσμα να κοκκινίζουν.

-Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Οι άνθρωποι με διατροφικές διαταραχές έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και λάθος εικόνα της εξωτερικής τους εμφάνισης. Έχουν εμμονή με τη γυμναστική, ενώ δεν τρώνε τίποτα. Έχουν πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις και εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

-Έλλειψη περιόδου: όταν οι γυναίκες μειώσουν τόσο πολύ τις θερμίδες που προσλαμβάνουν τότε η περίοδος τους διακόπτεται και αυτό είναι σίγουρα σημάδι ανορεξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.