Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Δωρεάν" γη σε ανέργους θα δώσει η κυβέρνηση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Από Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τον Κ. Σκανδαλίδη και προβλέπει την ενοικίαση έναντι συμβολικού τιμήματος γης σε ανέργους και νέους σε ηλικία παραγωγούς.

Θα δοθούν πάνω από 10.000 στρέμματα βάσει του προγράμματος στην κεντρική Μακεδονία, ενώ σταδιακά θα διατεθούν 3 εκατομμύρια στρέμματα σε ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ θα καταβάλλουν συμβολικό ενοίκιο 5 ευρώ το στρέμμα την ώρα που στον θεσσαλοκό κάμπο μισθώνεται ετησίως 150 ευρω το στρέμμα.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά να εκμεταλετεί με δημιουργικό τρόπο το κύμα φυγής από τα αστικά κέντρα λόγω ανεργίας αλλά και να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή στη χώρα μας, η οποία βγάζει προϊόντα μοναδικά σε ποιότητα σε όλο τον κόσμο αλλά δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει στην διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, η εφαρμογή στο Διαδίκτυο είναι έτοιμη και αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα. Εκεί θα μπαίνει όποιος ενδιαφέρεται και θα διαλέγει το αγροτεμάχιο της αρεσκείας του.

Η έναρξη του προγράμματος τοποθετείται αμέσως μετά τη ΔΕΘ, όπου στο περίπτερο του υπουργείου θα παρουσιαστεί η ιντερνετική εφαρμογή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.