Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρησιμοποιείται σε αλοιφές για εγκαύματα και για την παρασκευή υλικών αντισηψίας.

Στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, ως γλυκό του κουταλιού (το γνωστό «υποβρύχιο») ή στο ψωμί και τα λικέρ. Στην ιατρική έχει ευρεία χρήση σε αλοιφές για εγκαύματα, για την παρασκευή ραμμάτων, επιδέσμων και υλικών αντισηψίας. Στον κόσμο της ομορφιάς η μαστίχα χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου, σε σαπούνια κ.ά.. Αυτό το θαυματουργό δάκρυ έχει πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας με βασικό πλεονέκτημα: είναι Ελληνική 100%!

Τι άλλο κάνει:


-Ανακουφίζει το στομάχι: Η λήψη μαστίχας, ακόμα και σε ελάχιστες δόσεις, μπορεί να θεραπεύσει το πεπτικό έλκος. ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματά του έλκους.
- Είναι αντιοξειδωτική: Περιέχει τερπένια, ουσίες οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Μπορεί να εμποδίσει την οξείδωση της LDL («κακή» χοληστερίνη).
- Είναι αντιγηραντική: Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, σε ισχυρές δηλαδή αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, προφυλάσσοντας τον από γήρανση, καρδιοπάθειες, διάφορες μορφές καρκίνου κ.λπ.).
-Προστατεύει το συκώτι.
- Διατηρεί το χαμόγελο υγιές: Το μάσημα της μαστίχας συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας των ούλων, στην καταπολέμηση της κακοσμίας, της ξηροστομίας και του σχηματισμού πλάκας.

Στην κουζίνα: Κρέμα με μαστίχα Είναι δροσερή και ευωδιαστή, ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.


Υλικά:

1 λίτρο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. κορν φλαουρ
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση:

Διαλύω το κορν φλαουρ στο γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βάζω σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να πήζει το κατεβάζω και ρίχνω τη μαστίχα ενώ ανακατεύω. Την αφήνω να κρυώσει και χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνω και την σαντιγί και ανακατεύω ελαφρά να ενωθούν. Την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν την σερβίρω.

Στο μπάνιο: Μάσκα ομορφιάς με μαστίχα


Δοκιμάστε την και την επόμενη μέρα το δέρμα σας θα λάμπει, οι κοκκινίλες ή κάποια σπυράκια θα έχουν εξαφανιστεί.

Θα χρειαστείτε
2 κ.σ. βούτυρο καριτέ
1/4 κ.γ. βασιλικό πολτό
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαστίχας

Απλώστε τη στο πρόσωπο για 30 λεπτά το βράδυ και ξεπλύντε απαλά με χλιαρό νερό.

Το μυστικό


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο εργαστήριο Xημείας και Bιοχημείας του Xαροκοπείου επωφελείται κανείς περισσότερο των ευεργετικών συστατικών από τη μάσηση της ανεπεξέργαστης μαστίχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.