Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ναι στο Σύστημα ΜΑΖ και στο διάλογο με ταξιτζήδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβεβαιώσεις για συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς αστικών ταξί έδωσε χθες η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, δηλώνοντας ως δεδομένη τη διάθεση και πολιτική της βούληση για διάλογο και συνέχιση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η Υπουργός αναφέρει σε γραπτή της απάντηση στην επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί - Παγκύπρια Ομοσπονδία Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ) ΓΣ ΠΟΒΕΚ, ότι μπορούν να επικοινωνήσουν για διευθέτηση τέτοιας συνάντησης, αφήνοντας την ημερομηνία και την ατζέντα στην ΠΟΑΤ.

Πιλοτικό πρόγραμμα στη Λευκωσία

Το θέμα της επιστολής, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2011, αφορούσε το σύστημα μεταφορών ανταποκρινόμενο στη ζήτηση για τις ανάγκες του πολίτη της Λευκωσίας, το οποίο έχει ετοιμάσει η Μονάδα Ενίσχυσης Δημοσίων Μεταφορών και οι θέσεις/παρατηρήσεις και απόψεις της ΠΟΑΤ-ΠΟΒΕΚ.

«Το σύστημα μεταφορών, ανταποκρινόμενο στη ζήτηση (Σύστημα ΜΑΖ)», είπε η Υπουργός Συγκοινωνιών, «αποτελεί μια νέα μορφή παροχής μεταφορικών υπηρεσιών, με μεγάλη διάδοση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες». Όπως σημείωσε η Υπουργός, «με την παροχή ποικίλων μορφών ενδιάμεσων υπηρεσιών, οι υπηρεσίες αυτές είναι συμπληρωματικές στα συμβατικά μέσα μεταφοράς επιβατών».

Ανέφερε ότι «το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει προχωρήσει με ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το πρόγραμμα SMOOTH, για να μελετήσει την προοπτική εισαγωγής ενός τέτοιου συστήματος στη Λευκωσία σε πρώτη φάση και ενδεχόμενη επέκταση και σε άλλες πόλεις ή και στην ύπαιθρο».

«Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σας»

«Κεντρικός στόχος», σύμφωνα με την Υπουργό, «είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών διακίνησης κάποιων ομάδων πληθυσμού, που σήμερα ταλαιπωρούνται σημαντικά, όπως οι εξωσχολικές απογευματινές δραστηριότητες μαθητών όλων των ηλικιών, οι διακινήσεις ηλικιωμένων ατόμων, οι διακινήσεις ατόμων με αναπηρία και άλλα». Δήλωσε, επίσης, ότι δεν συμμερίζεται την άποψη των ιδιοκτητών και οδηγών αστικών ταξί, ότι θα είναι πολύ επικίνδυνο για το κράτος να τροποποιήσει τη νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται η πολλαπλή μίσθωση στα ταξί. Ανέφερε, ακόμα, ότι δεν συμμερίζεται την άποψή τους, ότι με την εισαγωγή ενός Συστήματος ΜΑΖ, κατάλληλα νομοθετημένου, θα ανοιχθεί δήθεν «ο ασκός του Αιόλου για πειρατεία από ιδιοκτήτες ταξί εις βάρος των λεωφορειούχων».

«Σε όλους τους αδειούχους ιδιοκτήτες ταξί», είπε η κ. Κοζάκου - Μαρκουλλή, «θα επιτρέπεται η συμμετοχή τους στο σύστημα, οπόταν δεν θα υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για πειρατική συμπεριφορά εκ μέρους τους, η οποία ούτως ή άλλως θα είναι παράνομη. Η άποψή σας, ότι θα υποβαθμισθεί η ποιότητα των οχημάτων στα ταξί, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί. Είμαι πεπεισμένη ότι, με τη λειτουργία ενός τέτοιου Συστήματος, θα προκύψουν σημαντικά οφέλη στους επαγγελματίες που αντιπροσωπεύετε», κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.