Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

"Καμία ειδική μέριμνα για τους διορισμούς των ευπαθών κοινωνικών ομάδων"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τονίζει ο Βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην ερώτηση που είχε υποβάλει.



Καμία ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του ν.2643/98, που πέτυχαν στον διαγωνισμό του 2008 (ΦΕΚ 981/27.5.2008) δεν προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ντ. Ρόβλιας, σε Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή των επιτυχόντων του ν.2643/98 και ζήτησε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους και να εξαιρεθούν από τα μέτρα για την εξοικονόμηση κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης καθώς επίσης και να θεσπιστούν κοινωνικά κριτήρια στην σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει τα κριτήρια και τις προτεραιότητες για τους νέους διορισμούς με σκοπό την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των προστατευόμενων από το ν.2643/98.

Ωστόσο όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού δεν πρόκειται να γίνει καμία εξαίρεση στις προσλήψεις ούτε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο χρόνος απορρόφησης του προσωπικού αυτού, ορίζεται από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 37 του ν.3986/2011, σύμφωνα με τις οποίες, ο διορισμός των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1.1.2009, πραγματοποιείται σταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας μέχρι την 31.12.2015».


- Με άλλα λόγια από το υπουργείο κλείστηκε για άλλη μια φορά η πόρτα προς τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, που μανιωδώς και μέσω κάθε μέσου (βλέπε άρθρο) πιέζουν για τον διορισμό τους. Με μια τέτοια απάντηση ξεκαθαρίζεται πως ο διορισμό τους (αν ολοκληρωθεί η διαδικασία όπου δεν ολοκληρώθηκε) πάει να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2015. Ενδιαμέσως βέβαια μπορούν να ασκηθούν από όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους και εμπλεκόμενους στον διαγωνισμό, φορείς και συμμετέχοντες, κάθε νόμιμο δικαίωμα. Στα νόμιμα δικαιώματα είναι: 

α) Η άρνηση τοποθέτησης από τον φορέα και προσφυγή δικαστικώς προς την απόφαση (υπάρχουν ήδη προηγούμενες θετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης)
β) το πάγωμα της πρόσληψης μέσω αίτησης προς την περιφερειακή (ταυτόχρονα με το βήμα γ)
γ) η άσκηση ένστασης ή να κάνει ενδικοφανή προσφυγή πάνω στην απόφαση της επιτροπής που θεωρείται πως τον βλάπτει.δ) η άσκηση έφεσης σε απόφαση που θεωρεί πως δεν το δικαίωσε όπως κατά την γνώμη του έπρεπε και λοιπές άλλες ενέργειες.

Εκεί που σταματά ο περιορισμός των νόμων αρχίζουν τα δικαστήρια και η πολύμηνη τουλάχιστον δικαστική διαμάχη μεταξύ δικαίων και αδίκων, για μια θέση. Πάντως οι αρμόδιοι υπάλληλοι πάλι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, όπως για παράδειγμα το 21099896007  και 9 της περιφερειακής Αττικής και νήσων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.