Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Υποβολή υποψηφιοτήτων για το ευρωπαϊκό βραβείο προσβάσιμης πόλης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
20 Σεπτεμβρίου 2011 η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Ευρωπαίκής προσβάσιμης πόλης, προηγούμενη (και πρώτη) νικήτρια η ισπανική ΑβιλαΓια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Ευρωπαίκής προσβάσιμης πόλης, προηγούμενη (και πρώτη) νικήτρια η ισπανική Αβιλα

Με ανακοίνωσή της στις 26 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τη δεύτερη απονομή του βραβείου Access City Award, δηλαδή του ετήσιου ευρωπαϊκού βραβείου για την πλέον προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη.

Το βραβείο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. για τη δημιουργία μιας Ευρώπης χωρίς φραγμούς. Όπως επισημαίνεται από την Ε.Ε. “η βελτιωμένη προσβασιμότητα προσδίδει διαρκή οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στις πόλεις, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πληθυσμιακής γήρανσης”. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν οι πόλεις με πληθυσμό τουλάχιστον 50.000 κατοίκους, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2011. Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι οι υποψήφιες πόλεις θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει πρωτοβουλίες και σχέδια για την βελτίωση της προσβασιμότητας κατά την τελευταία πενταετία.
“Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι πόρτες των πόλεων μας είναι ανοικτές σε όλους” δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Viviane Reding νοηματοδοτώντας το βραβείο και συμπλήρωσε : “Οι επιτυχίες ορισμένων πόλεων στον τομέα της προσβασιμότητας μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη”.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.