Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αλλαγές υπέρ των ΑμεΑ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών αιτείται η ΕΣΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εστιάζουν στην προστασία των γονέων και ιδιαίτερα των μανάδων παιδιών με αναπηρία




Αλλαγές και προσθήκες στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών αιτείται η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ αναφερόμενη σε σειρά αδικιών που έχουν υποστεί τα άτομα με βαριές αναπηρίες και οι οικογένειές τους με διατάξεις των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Το αίτημα διατυπώνεται σε επιστολή της συνονομοσπονδίας προς τον υπουργό Ευ. Βενιζέλο και τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συγκεκριμενοποιείται με σειρά προτάσεων για αλλαγές και προσθήκες. Ανάμεσά τους η μη περικοπή των δώρων εορτών και αδείας σε γονείς (κυρίως μητέρες), οι οποίες έχουν συνταξιοδοτηθεί ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας με ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις προκειμένου να συνεισφέρουν στην φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών τους. Οπως τονίζεται στην επιστολή “η εφαρμογή του μέτρου περικοπής των δώρων σε αυτές τις οικογένειες αποτελεί βαρύ πλήγμα, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετα οικονομικά βάρη εξαιτίας της αναπηρίας των μελών της οικογενείας τους”.

Μεταξύ των προτάσεων συμπεριλαμβάνεται η ουσιαστική χρηματοδότηση κοινωνικών πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία με προσδιορισμό του ακριβές ποσοστού των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τα μικτά κέρδη των τυχερών παιγνίων. Επίσης, η προσθήκη διάταξης, βάσει της οποίας η νέα ευεργετική διάταξη του ασφαλιστικού νόμου 3865/10 (γονείς/σύζυγοι ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω συνταξιοδοτούνται με 25 χρόνια ασφάλισης, στο 50ο έτος της ηλικίας τους) θα ισχύσει και στους παλαιούς ασφαλισμένους οι οποίοι θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους 2011 (προσληφθέντες πριν την 31η Δεκεμβρίου 1992).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.