Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ρόδιοι εργαζόμενοι με αναπηρία στα όρια της ψυχολογικής εξουθένωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες εξαιτίας μιάς τυπικής ολιγωρίας του ΟΑΕΔ



Απλήρωτοι εδώ και ένα τρίμηνο οι εργαζόμενοι με αναπηρία στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου και στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Ρόδων Α.Ε. βιώνουν συναισθήματα οριακής επαγγελματικής αβεβαιότητας.

Το θέμα δημοσιοποίησε με ερώτησή της η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, επικαλούμενη καταγγελία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δωδεκανήσου που εδώ και μερικές εβδομάδες καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας να δώσουν άμεση λύση. Η ουσία του προβλήματος έγκειται στο ότι οι εργαζόμενοι με αναπηρία στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας είναι οι μόνοι στη Μετακαλλικράτεια περίοδο που δεν μεταφέρθησαν στο δήμο Ρόδου.

Η αιτιολογία της μη μεταφοράς είναι ότι οι περί ων ο λόγος εργαζόμενοι εργάζονταν βάσει επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ. Η αιτιολογία είναι έωλη δεδομένου ότι σύμφωνα με το νόμο 3979/2011 προγράμματα που επιδοτούνται από εθνικούς πόρους και υλοποιούνται από επιχειρήσεις ΟΤΑ ή υλοποιούνταν από επιχειρήσεις οι οποίες λύθηκαν, μπορεί να μεταφέρονται σε κάθε έναν εξυπηρετούμενο Δήμο. Οπως εξηγεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δωδεκανήσου “για να γίνει η μεταφορά χρειάζεται και η απόφαση του ΟΑΕΔ, όμως, προς το παρόν, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια από τη διοίκηση του Οργανισμού, παρά τις συνεχείς οχλήσεις”. Κοντολογίς εξαιτίας μιας τυπικής ολιγωρίας οι εργαζόμενοι με αναπηρία είναι επαγγελματικά άστεγοι και ανοχύρωτοι αντιμετωπίζοντας ήδη – όπως αναφέρεται στη βουλευτική ερώτηση – “ουσιαστικό ζήτημα επιβίωσης”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.