Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Από την τσέπη μας ή εκτός»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων έρχεται ακόμη ένα… καμπανάκι κινδύνου να χτυπήσει και αυτή τη φορά των αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εδώ και καιρό, αλλά δεν τον ακούει κανείς.

Τελεσίγραφο έστειλε στον Γιώργο Φουντουλάκη, η Οργανωτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, ότι αν δεν στείλει τα χρήματα, έως και αύριο (Τρίτη) το αργότερο την Τετάρτη (15/6) για την κάλυψη της ελληνικής αποστολής (διατροφή, παραμονή κ.λπ) δεν θα μπορούν οι Έλληνες αθλητές να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Το Onsports επικοινώνησε με τον Γιώργο Φουντουλάκη, ο οποίος ήταν πραγματικά απογοητευμένος: « Το πρόβλημα υπάρχει, γιατί δεν έχουμε ακόμη εκταμιεύσει το ποσό της πρώτης δόσης, από την επιχορήγηση της ΓΓΑ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιες Ομοσπονδίες έχουν εκταμιεύσει την 3η και πάνε για την 4η δόση και εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε την 1η. Το δικαίωμα της υπογραφής το έχει πάρει ο Αηδόνης από τον Μάρτιο και έχουμε Ιούνιο και δεν έχουμε πάρει δραχμή. Αναγκάστηκα να ζητήσω από τα παιδιά να βάλουν τα έξοδα από την τσέπη τους, για να μην χάσουν τη χαρά του να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής αναφέρθηκε και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα, σε λίγες ημέρες: «Έδωσαν 28 εκατομμύρια ευρώ, σε καιρούς χαλεπούς, για μια διοργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Πρόκειται για γιορτή. Να δώσουμε χαρά και σε αυτά τα παιδιά, αλλά να υπάρχει και ισότιμη μεταχείριση των χρημάτων της Πολιτείας, στον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία. Με τους Μεσογειακούς Αγώνες να έχουν αφαιρεθεί από τη χώρα μας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωφών στον αέρα και αυτό, να δίνουμε 28 εκατομμύρια. Με τελετές λήξης και έναρξης, που θα στοιχίσουν 5-6 εκατομμύρια ευρώ, για μια γιορτή, που δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό είναι πολλά».

Ο Γιώργος Φουντουλάκης ανέφερε και την ακύρωση των πανελληνίων πρωταθλημάτων: «Αναγκαστήκαμε και αναβάλλαμε επ’ αορίστου όλα τα πρωταθλήματα. Ήταν να γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στη Θεσσαλονίκη, το πανελλήνιο Τοξοβολίας και το Γκολ Μπολ επίσης στη Θεσσαλονίκη και δεν θα γίνει κανένα λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Πρέπει να γίνεται μια πιο ακριβοδίκαιη μεταχείριση στα χρήματα που δίνει το κράτος. Αυτή τη στιγμή το άνοιγμα της Ομοσπονδίας προς τρίτους ανέρχεται στο ποσό των 735.000 ευρώ κα δεν ξέρουμε πως θα τα καλύψουμε. Έχουν πει ότι θα πάρουμε 1.450.000, αλλά αν συμβεί το οτιδήποτε πως θα καλύψουμε τα χρέη μας. Αυτό είναι και το παράπονο μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.