Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Pete Eckert: Ο τυφλός φωτογράφος (video)

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ο Pete Eckert είναι τυφλός. Η όρασή του όμως δεν τον σταμάτησε από το να γίνει ένας διάσημος φωτογράφος. Όπως λέει κι ο ίδιος, δεν είναι θέμα όρασης, αλλά θέμα οράματος.

«Δεν έπαιρνα στα σοβαρά τη φωτογραφία μέχρι που έμεινα τυφλός», λέει ο Pete. «Σπούδαζα βιομηχανικό σχέδιο, και σκόπευα να συνεχίσω στην Αρχιτεκτονική όταν ο οφθαλμίατρός μου, μου ανακοίνωσε πως η όρασή μου θα χάνονταν μέρα με τη μέρα. Χρειάστηκε πολύς καιρός μέχρι να το συνειδητοποιήσω, και να σταθώ στα πόδια μου. Όταν πήρα το πτυχίο μου, ήμουν ήδη τυφλός. Είπα στην τότε κοπέλα μου, Αmy, πως, αν ήθελε να χωρίσουμε θα το κατανοούσα. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, είναι ακόμη δίπλα μου»
Ο Pete ξεκίνησε να φωτογραφίζει από χόμπυ, όταν μια μέρα βρήκε την παλιά φωτογραφική μηχανή της μητέρας του. Έτσι, με την βοήθεια των φίλων του και της γυναίκας του, δημιουργεί το σκηνικό, φαντάζεται αυτό που θέλει να αποτυπώσει, και το φωτογραφίζει.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του εικαστικό, και όχι τόσο φωτογράφο.

Το αποτέλεσμα της δημιουργίας του είναι συγκλονιστικό. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του με πρόσφατο το πρώτο βραβείο στο “Artists Wanted”, το 2008 στη Νέα Υόρκη.

www.peteeckert.com




Πηγή: http://www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.