Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πλατεία Παραδεισίου, εξαιρούνται τα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εξηγήσεις ζητούν οι βουλευτές Δ. Παπαδημούλης και Η. Διώτη


Δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος για την πλατεία Παραδεισίου...

Δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος για την πλατεία Παραδεισίου...

Σε πανηγυρική ανακοίνωσή του ο δήμος Γαλατσίου, μέσω της οποίας επιχαίρει για την επικείμενη ολοκλήρωση μεγάλης πλατείας που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, δεν διστάζει να ομολογήσει δημόσια ότι η πλατεία είναι απροσπέλαστη στους δημότες με κινητική αναπηρία.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική με την επικείμενη ολοκλήρωση της πλατείας Παραδεισίων ανακοίνωση «λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς (κλίσης) του εδάφους στην πλατεία Παραδεισίων (Καραγιαννέικα) ήταν αδύνατη η κατασκευή ράμπας για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ».



Η συγκεκριμένη πλατεία, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου έχει κοστίσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ, δεν υπάρχει παγκόσμιο “αντίστοιχο” πλατείας τέτοιου οικονομικού κόστους, όπου η κατακευή μιάς ράμπας κρίθηκε ως οικονομικά (διότι περί αυτού πρόκειται) αδύνατη. Εκτός από ανυπόστατος, ο ισχυρισμός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την Υπουργική Απόφαση Αρ. Οικ. 52488 (ΦΕΚ Β’/18/15.01.2002) «Ειδικές Ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών» αλλά και το άρθρο 28 «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες» του Ν. 2831/2000. Επιπλέον, η μη πρόβλεψη τρόπου πρόσβασης ΑμεΑ στην πλατεία, αντιβαίνει στους προβλεπόμενους σχεδιασμούς του Προγράμματος Προσβασιμότητας στους Δήμους του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο οποίο υπάρχει μέριμνα για διασφάλιση προσβασιμότητας στους εξωτερικούς χώρους των ΟΤΑ, και συγκεκριμένα σε πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους πρασίνου κ.λ.π.

Κοντολογίς, η πλατεία Παραδεισίων στο Γαλάτσι μόνο παραδεισένια δεν είναι για τους δημότες με αναπηρία. Ο λόγος στους αρμόδιους υπουργούς – το θέμα ήδη τους έχει τεθεί με επερώτηση των βουλευτών Η. Διώτη και Δ. Παπαδημούλη – που καλούνται να απαντήσουν αν 1) Θα εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην περίπτωση της πλατείας Παραδεισίων στο Δήμο Γαλατσίου; και 2) Θα παραπέμψουν αρμοδίως το θέμα στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.