Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Φροντίστε το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ιδιαίτερη φροντίδα απαιτούν και τα νεογιλά δόντια.

Η διατήρηση της υγείας των νεογιλών δοντιών έχει μεγάλη σημασία. Τα νεογιλά δόντια πρέπει να φροντίζονται μέχρι να πέσουν φυσιολογικά. Πολλοί γονείς θεωρούν λαθεμένα ότι τα νεογιλά δόντια δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας, αφού θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα.

Τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν από νωρίς να φροντίζουν το χαμόγελό τους. Επειδή το βούρτσισμα των δοντιών απαιτεί συνέπεια, προγραμματισμό και πειθαρχία θα πρέπει να συνδυαστεί με κάτι θετικό για να υπάρξει ευχάριστη σύνδεση.

Μια καλή συνήθεια είναι οι γονείς να βουρτσίζουν τα δόντια τους παρέα με τα παιδιά τους, πρωί και βράδυ. Είναι σημαντικό το παιδί να μάθει να βουρτσίζει χωριστά τα πάνω και τα κάτω δόντια και να ακολουθεί μια σειρά ώστε να φτάσει μέχρι και το τελευταίο δόντι, για ένα ολοκληρωμένο και σωστό βούρτσισμα.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος προστασίας των δοντιών είναι η εφαρμογή σωστών μέτρων πρόληψης από πολύ μικρή ηλικία. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των δοντιών, τη σωστή διατροφή, τη χρήση φθορίου και τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας.

Στόχος σας πρέπει να είναι η διατήρηση της υγείας των δοντιών μέχρι την ηλικία των 16-18 ετών. Εάν το πετύχετε αυτό τότε το παιδί σας θα έχει σε όλη του τη ζωή γερά δόντια.

Ο καθαρισμός του στόματος αρχίζει αμέσως μόλις εμφανιστούν τα νεογιλά δόντια. Μέχρι το τέλος του 2ου έτους του μωρού μία βρεγμένη γάζα, κατά προτίμηση μετά από κάθε γεύμα, καθαρίζει σωστά τα πρώτα δόντια του χωρίς να τα ερεθίζει (12 ως 24 μηνών). Καθώς το παιδί μεγαλώνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μικρή και μαλακή οδοντόβουρτσα χωρίς οδοντόκρεμα μέχρι το 3ο έτος της ηλικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.