Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ενημερωτικό DVD για το σύνδρομο Down

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Aπό τον σύλλογο «Ηλιαχτίδα», απευθύνεται σε γονείς, γιατρούς και εκπαιδευτικούς



Υπό την επιμέλεια του συλλόγου γονέων “Ηλιαχτίδα” δημιουργήθηκε ενημερωτικό DVD που περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες για το σύνδρομο Down και διατίθεται σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας, τα σχολεία και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Το DVD συγχηματοδοτήθηκε από  το πρόγραμμα Νέα Γενιά (στα πλαίσια δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Προγραμμάτων της Ε.Ε.) . Περιγράφει την πραγματικότητα των παιδιών με σύνδρομο Downαπό όλες τις αλληλοσυμπληρωματικές οπτικές της. Από την μεριά των γονιών και συγγενών των παιδιών, μέσα από το εξειδικευμένο βλέμμα των επιστημόνων, από την οπτική των λεγόμενων απλών πολιτών, αλλά και μέσα από την βιωματική αλήθεια των ίδιων των παιδιών με σύνδρομο Down.
Οι στόχοι που φιλοδοξεί να υπηρετήσει το DVDείναι η στήριξη και ενημέρωση των γονέων που φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί με σύνδρομο Downκαθώς επίσης και η πληροφόρηση των ιατρών και μαιευτήρων για το τι είναι και τι σημαίνει σύνδρομο Down. Παράλληλα, το DVDαπευθύνεται στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς κομίζοντας βασικές πληροφορίες και κριτήρια για την ισότιμη αντιμετώπιση των παιδιών με σύνδρομο Downστην εκπαιδευτική διαδικασία.
 Οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν το DVDκαλούνται να επικοινωνήσουν με την Ηλιαχτίδα (Διαδόχου Παύλου 17, Τ.Κ. 15452, Ψυχικό Αθήνα) στο τηλ. 210 6713949 ή μέσω του Fax210 6743033 και διαδικτυακά στο e-mail: info@iliaktida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.