Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε αδιέξοδο οι προμηθευτές του Δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προσπαθούν να δουν τον Α. Λοβέρδο εδώ κι ενάμισι μήνα
Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων, περιέγραψαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.), σημειώνοντας ότι 80 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που προμηθεύουν κυρίως με γάντια, γάζες, μάσκες και άλλα αναλώσιμα υλικά, τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Οι προμηθευτές τόνισαν ότι προσπαθούν εδώ και 45 ημέρες με τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να «στερεύουν» από υλικά πολλά νοσοκομεία, να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, Αν. Λοβέρδο, και κατήγγειλαν ότι «τα νοσοκομεία προτιμούν να εφοδιάζονται με αναλώσιμο υλικό από δύο γερμανικές πολυεθνικές στην τριπλάσια τιμή».

Οι ίδιοι κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημά τους, καθώς, όπως αναφέρουν, τούς έχουν αποπληρώσει τα οφειλόμενα έως τις 31.12.2009 με ομόλογα, τα οποία σε περίπτωση που επιχειρήσουν πρόωρα να εξοφλήσουν θα έχουν μείωση κέρδους έως και 40%. Επιπλέον, σημείωσαν ότι συνολικά τούς οφείλονται 150 εκατομμύρια ευρώ και ζήτησαν από τον υπουργό να συζητήσουν, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να γίνει έκτακτη ευρεία σύσκεψη, ώστε να αποπληρωθεί άμεσα και το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ενώ απέστειλε τις καταγγελίες των προμηθευτών περί προμηθειών στις τριπλάσιες τιμές στην αρμόδια επιτροπή, η οποία καλείται να τις διερευνήσει κατεπειγόντως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.