Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πρεμιέρα του προσβάσιμου ακουστικού βιβλίου στη δημόσια τηλεόραση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Κυριακή 10 Απριλίου, στην εκπομπή «Οι παρέες γράφουν ιστορία» του Σερ. Φυντανίδη


Οι προσβάσιμοι "δρόμοι του φεγγαριού" του Ομηρου Αβραμίδη



Ο συγγραφέας Ομηρος Αβραμίδης και το προσβάσιμο στους αναγνώστες με απώλεια όρασης ακουστικό βιβλίο του “Οι δρόμοι του φεγγαριού” κάνουν την πανελλαδική τηλεοπτική πρεμιέρα τους την Κυριακή 12 Απριλίου στην δημόσια τηλεόραση (ώρα 12:30) , φιλοξενούμενοι της εκπομπής “Οι παρέες γράφουν ιστορία” του Σεραφείμ Φυντανίδη.


Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στους νέους δρόμους και προοπτικές που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες στην βιβλιανάγνωση, ή αλλιώς στη νέα διαδικτυακή σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο. Η συμπερίληψη στο περιεχόμενο της εκπομπής του ακουστικού βιβλίου του Ομηρου Αβραμίδη έχει την δική της ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ενώ το διαδικτυακό βιβλίο έχει ήδη ένα μικρό παρελθόν στην ελληνική διαδικτυακή αγορά, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το προσβάσιμο ακουστικό βιβλίο. Μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισαν να εμφανίζονται και στην χώρα μας τα πρώτα ακουστικά βιβλία, σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου η παρουσία τους έχει παρελθόν κάμποσων χρόνων.

Υπό την παραπάνω έννοια, αναμένεται από την Κυριακάτικη εκπομπή να υπάρξει ειδική μνεία στην ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος, η οποία αν μη τι άλλο αντανακλά πάγιο αίτημα των οργανώσεων των Ελλήνων τυφλών. Το ακουστικό βιβλίο δεν μπορεί να ιδωθεί απλά ως προϊόν, στην σύγχρονη εποχή της κατάργησης των πάσης φύσεως συνόρων επικοινωνίας αντανακλά το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην κουλτούρα και τον πολιτισμό των ανθρώπων με απώλια όρασης και όχι μόνο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.