Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Τι ευθύνεται για την πρόωρη εμμηνόπαυση;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Ορισμένες διαδεδομένες χημικές ουσίες, οι υπερφθοριωμένοι υδρογονάνθρακες (PFCs), που υπάρχουν σε πολλά προϊόντα, από τις πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων μέχρι τα ρούχα, τα έπιπλα, τα χρώματα και τα χαλιά, μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια που δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα κλινικής ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", μελέτησαν σχεδόν 26.000 άτομα.

Από τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της μέχρι σήμερα, διαπιστώθηκε ότι όσες γυναίκες από 42 έως 64 ετών είχαν υψηλά επίπεδα PFCs στον οργανισμό τους, ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν πρόωρη εμμηνόπαυση. Επίσης είχαν χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνου (της ορμόνης του σεξ), σε σχέση με όσες είχαν λιγότερα PFCs...

Η εκτεταμένη χρήση PFCs έχει οδηγήσει σε μία διασπορά αυτών των χημικών ουσιών στο νερό, τον αέρα, το έδαφος, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους, ακόμα και σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη μας. Μία δειγματοληπτική έρευνα στις ΗΠΑ ανίχνευσε μετρήσιμα επίπεδα PFCs στο 98% όσων ανθρώπων ελέγχθηκαν.

«Τα στοιχεία δείχνουν πως -ανεξάρτητα από την ηλικία- οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν εμμηνόπαυση, αν έχουν στον ορό του αίματός τους υψηλότερες συγκεντρώσεις PFCs», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Οι ουσίες PFCs είναι γνωστό από προηγούμενες μελέτες ότι έχουν κι άλλες παρενέργειες στην υγεία, όπως ότι αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.





Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.